OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Gondolkozott már azon, hogy mi okozza a száraz, fakó arcbőrt? Lehet, hogy a környezetszennyezés!

Aggódik a városi élet arcbőrre gyakorolt hatásai miatt? Olvassa el cikkünket a környezetszennyezés 5 leggyakoribb bőrre gyakorolt hatásról és arról, hogy mit tehet ellenük!

Gondolkozott már azon, hogy mi okozza a száraz, fakó arcbőrt? Lehet, hogy a környezetszennyezés!

Bőrszárazság

A száraz bőrért gyakran a környezetszennyezés a felelős. Más tényezőkkel kombinálva, mint például az időjárás, az erős szél vagy a fűtés pedig kialakulhatnak az akkut szárazság jelei is. Mit tehet ellene? Télen is, minden nap ajánlott fényvédőt, valamint egy krémes állagú, nappali hidratáló krémet használni, ideális esetben intenzíven hidratáló összetevőkkel, mint például a hialuronsav. Ez kulcsfontosságú a bőr hidratáltsági szintjének megőrzéséért hideg időjárás esetén.

Ráncok

A környezetszennyezés hatása önmagában is káros a bőrre, de kutatások bizonyítják, hogy az UV-sugárzással kombinálva még érzékenyebbé válik.[1] Bár a napsütés által okozott károsodások csak évek múlva jelennek meg az arcbőrön, az UVA-sugárzás bizonyítottan gyorsítja az öregedés látható jeleit – ami azt jelenti, hogy napsütéses napokon még jobban oda kell figyelni, ha a környezetszennyezés és az UV-sugárzás is kiemelkedően magas. Napi szinten minimum SPF 25 fényvédelemre van szükség a bőr megfelelő védettségéért.

Fakó arcbőr

Mi az egyik leggyakoribb oka a fakó megjelenésű bőrnek? A gyenge vérkeringés. Ez az arc egy, vagy akár több területére is kiterjedhet, melyet a rossz minőségű levegő is okozhat. Használjon rendszeresen bőrradírt a ragyogóbb, üdébb arcszínért és ne feledje a rendszeres teljes arcmasszázst sem! Íme néhány bevált technika a szemkörnyék fáradt megjelenése ellen.

Pigmentfoltok

A környezetszennyezés, főként a nagyvárosokban, bizonyítottan sárgás árnyalatot kölcsönöz a bőrnek[2], továbbá a túlzott pigmentáció jeleit tapasztalhatják azok, akik városi környezetben élnek.[3] Fontos, hogy az arcbőr megfelelő tisztítása A bőre megfelelő megtisztításának biztosítása az arcápolási rutin első lépése kell hogy legyen annak érdekében, hogy elkerülje a szennyeződések lerakódását a pórusok mélyén. Ellenőrizze, hogy nappali fényvédője tényleg képes-e megvédeni bőrét az UVA- és UVB-sugarakkal szemben is, hiszen az előbbi felelős a hiperpigmentáció legtöbb jeléért.[4]Megereszkett bőr

Korral a bőr kollagénszintje csökkenni kezd, amely kisebb és nagyobb ráncok kialakulásához vezet. Ez az öregedés természetes folyamatának része, azonban ha a bőr hosszabb ideig környezetszennyezésnek van kitéve, az öregedési folyamat romolhaat – ezt nevezzük az oxidatív stressznek.  A bőrfelszín alatti szabad gyökök ekkor hirtelen ugrásszerűen elszaporodnak, majd hozzátapadnak a bőr már amúgy is kimerült kollagén molekuláihoz. Az eredmény: a bőr sokkal gyorsabban veszíti el telt és üde megjelenését. Amikor a szabadgyökök által okozott károsodások ellen lép fel, az étrendje és a bőrápolási programja révén biztosítson szervezetének elegendő antioxidánst! Ezek elektronokat biztosítanak a megtapadáshoz, azaz az oly értékes kollagén molekulák szabadok maradhatnak!

[1]‘Tanulmány: A szkvalén, egy emberi bőrlipid oxidációja: egy új, megbízható marker a környezetszennyezés kutatásában’, D-M Pham, International Journal of Cosmetic Science [2]‘Tanulmány: A városi környezetszennyezés következményei a bőr állapotára. Ellenőrzött kutatás Shanghai környékén’. M Pham, International Journal of Cosmetic Science [3]http://dermatologytimes.modernmedicine.com/dermatology-times/content/tags/anti-aging/pollution-stress-take-toll-skin-aging [4]‘Tanulmány: A városi környezetszennyezés bőrminőségre gyakorolt hatásainak értékelése, több központos kutatás Mexikó’. M.-A Lefebvre, D.-M Pham, International Journal of Cosmetic Science

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

go to top