OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Egészséges rituálék: miért hat jótékonyan a bőrre a hidratálás növelése?

Ha ön is megfogadta, (mint oly sokan közülünk), hogy idén több vizet iszik majd, akkor ez a cikk önnek szól! Fedezzen fel néhány olyan kulcsfontosságú lépést, amelyet talán még nem ismer a megfelelő hidratáltság bőrre gyakorolt hatásáról!

Egészséges rituálék: miért hat jótékonyan a bőrre a hidratálás növelése?

Miért olyan fontos a hidratálás a bőr szempontjából?

Mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő vízfogyasztás üde ragyogást kölcsönöz a bőrnek, de mi is történik a felszín alatt, miközben mi erőfeszítéseket teszünk a hidratálás érdekében? A bőr különböző káros hatásoknak van kitéve napi szinten.  Ilyen például a légszennyezés és az UV-sugárzás, amelyek negatívan hatnak a bőrre, károsítják az epidermisz védő funkcióját. Mindannyian tudjuk, hogy a vízhiány milyen hatást gyakorol a bőrre: fakó megjelenést, szárazságot, akár hámlást is okozhat. Ha a bőr megfelelően hidratált belülről, akkor védőrétege megerősödik, amely segít megelőzni a környezeti hatások által okozott károsodásokat és megakadályozni, hogy egyes baktériumok és allergének bejuthassanak a bőrbe. Mindez mit jelent a gyakorlatban? Nem csupán szebbnek látszó és komfortosabb érzetű, hanem a védőfunkcióját is hatékonyabban ellátó bőrt!

Hogyan hidratáljon: tippek a mindennapokra

Most, hogy szó esett arról, hogy milyen jótékony hatást gyakorol a bőrre a megfelelő hidratálás, ideje megnéznünk, hogyan maximalizálhatja az arcbőrre gyakorolt jótékony hatásokat! A bőr belső és külső hidratálása szorosan összefügg, ezért olyan arcápolókat keressen, amelyek magas vízmegtartó-képességű összetevőket tartalmaznak, mint például a glicerin és a hialuronsav. Ezek akkor is segítenek megtartani a nedvességet, ha különösen hideg vagy meleg a hőmérséklet. 
Fontos, hogy egy szérummal vagy bőrerősítő boosterrel kezdje az arcápolást annak érdekében, hogy a reggeli arcápolási rutinja megfelelő lendületet adjon akár egész napra.  Az ilyen típusú arcápolók finomabb textúrával rendelkeznek, melyet úgy dolgozták ki, hogy könnyen elérjék a bőrfelszín rétegeit. A Vichy Minéral 89 hyaluron-booster csupán 11, intenzíven hidratáló összetevőt tartalmaz. A hidratálást fokozó arcápoló nevét a rendkívül magas, pontosabban 89%-os Vichy Termálvíz koncentrációjáról kapta (amely 69%-kal több, mint bármely korábbi Vichy arckrémben.)  Folytassa az ápolást egy gazdagabb textúrájú nappali arckrémmel - mint például az Aqualia Thermal arckrém - amely segít megőrizni a bőrben az előző lépés jótékony hatásait, miközben egy erős hidratáló- és védőréteget képez.
Végezetül, ne felejtse el a bőrt rendszeresen újrahidratálni, például edzés után, amikor a bőr nem csupán a hidratáltságából veszít, hanem ásványianyag-tartalmából is. Azokban az időszakokban, amikor a bőr hajlamosabb a kiszáradásra, frissítse fel egy kis Vichy Termálvíz arcpermettel!

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

72H HIDRATÁLÓ ARCKRÉM

72H HIDRATÁLÓ ARCKRÉM

( 41 vélemény alapján )

Hyaluron-Booster bőrerősítő szemkörnyékápoló 15 ml - termékkép

Hyaluron-Booster bőrerősítő szemkörnyékápoló 15 ml

Egy csepp erő a bőrünknek a ragyogóbb tekintetért.

( 7 vélemény alapján )

Hyaluron-Booster bőrerősítő és regeneráló arcmaszk - termékkép

Hyaluron-Booster bőrerősítő és regeneráló arcmaszk

go to top