OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Magyarország egyik vezető esztétikai bőrgyógyászát kérdeztük a legújabb trendekről.

Dr. Kriston Renáta

Napjainkban hódítanak az új generációs esztétikai kezelések, mert ezek a megoldások a bőrrel harmóniában dolgoznak és a természetes eredményre törekednek. A Vichy Liftactiv Specialist arcápolókat az esztétikai bőrgyógyászat filozófiája ihlette egy teljeskörű öregedésgátló arcápolás érdekében: a bőr saját kollagén és hialuronsav serkentésére fókuszálnak. A termékcsalád törekszik a feszességvesztés, ráncok, pigmentfoltok és a kontúrvonalvesztés csökkentésére. Az arcápolók olyan összetevőkkel szállnak szembe a bőröregedéssel, mint a Peptidek, C-vitamin vagy Hialuronsav, melyek hatékonysága ismert a bőrgyógyászok körében. Azoknak a nőknek ajánlom, akik otthon szeretnének egy hatékony, de egyben természetes megoldást, akár érzékeny bőrük számára is.


A LIFTACTIV Collagen Specialist komplex öregedésgátló arckrémet a non-invazív esztétikai bőrgyógyászat inspirálta: a bőr harmonikus, természetes működésének elősegítésére magas koncentrációban alkalmaz aktív hatóanyagokat, melyeket innovatív módszerekkel juttat el a bőr azon részeihez.

A BŐRÖREGEDÉS KEZDETE: KOLLAGÉNHIÁNY

„A kollagén a dermisz egyik fő építőköve és egyben bőrünk fiatalságának kulcsa. Azonban az idő előrehaladtával bőrünk kollagéntermelése lelassul, a bőr veszít teltségéből, rugalmasságából és tónusosságából. A LIFTACTIV Collagen Specialist komplex öregedésgátló arckrémet a non-invazív esztétikai bőrgyógyászat inspirálta: a bőr harmonikus, természetes működésének elősegítésére magas koncentrációban alkalmaz aktív hatóanyagokat, melyeket innovatív módszerekkel juttat el a bőr azon részeihez, ahol hatásukat maximálisan ki tudják fejteni.

A krém-Peptideket tartalmaz, melyek aminosavakból felépülő kvázi fehérjék,-elősegíti a bőr természetes kollagéntermelését, ezáltal csökkentve a ráncokat és téve teltebbé, feszesebbé az arcbőrt. A Peptiedek mellett egy nagyon fontos és szakmánk által elismert összetevő a Cg-vitamin, mellyel gazdagított összetétel felveszi a harcot a pigmentáció ellen. A Vichy Termálvizet is tartalmazó formula az egyedülálló ásványi anyag tartalom révén erősíti a bőrbarriert a külső agresszorokkal szemben.

Mint esztétikai bőrgyógyásznak és rohanó nőnek a mindennapokban, a készítményeimben szükségem van a hatékonyságra a biztonság mellett, melyet klinikai tesztek igazolnak érzékeny bőrön. Mindez megtalálható a LIFTACTIV Collagen Specialist arckrémben, így nyitva új perspektívát az otthoni bőrápolásban.”

Peptidek

Esztétikai bőrgyógyászat. Sokan megriadunk ettől a kifejezéstől, mert a fájdalom és a hosszú gyógyulási folyamat jut eszünkbe róla. Mi áll valójában a háttérben?

Napjainkban az öregedésgátló kezeléseknek teljesen az ellenkezőjéről adhatok tanulságot. Az esztétikai bőrgyógyászat irányváltáson ment keresztül az elmúlt években, megjelentek a non-invazív esztétikai kezelések. Nem kell nagy tűkre és késekre gondolni, mert az új filozófia szerint (mellyet én is vallok) a bőrrel harmóniában kell dolgoznunk. Ez azt jelenti, hogy természetes eredményre törekedünk, a kezeléseket a páciens bőréhez igazítjuk. Azt szeretnénk, hogy a kezelőszékből felállva, majd a tükörbe nézve a vendég saját magát lássa fiatalos és szép bőrrel, ne egy "mű arc" köszönjön vissza.

Mit jelent pontosan "a bőrrel harmóniában dolgozni"? Hogyan működnek az új generációs esztétikai kezelések?

A bőröregedés folyamatáért nagyrészt a bőr rugalmasságát adó kollagén és elasztikus rostok degradációja tehető felelőssé.  Az idő során, kb. 25-30 éves korunktól kezdve bőrünk kollagéntermelése évi 1 %-kal csökken! Ez természetesen nem nyomtalanul megy végbe: megjelennek a ráncok a szemkörnyéken, a homlokon, bőrünkön érezhetően veszít feszességéből és kontrúrvonalából, valamint pigmentfoltok is jelentkezhetnek. Az új generációs non-invazív beavatkozások ezért a kollagénindukciót segítik elő: arra ösztönzik a bőrt, hogy saját maga termelje meg a szükséges mennyiségben és minőségben a kollagént a feszesebb, teltebb és simább bőrért.

Azok akik még hezitálnak egy ilyen kezelés meglépésén, milyen egyéb tippeket adna a bőröregedés megállítása, lassítása érdekében?

A genetikán kívül a bőröregedést nagyban befolyásolják a külső agresszorok, mint például a dohányzás, alkoholfogyasztás, stressz, alváshiány vagy a rossz étkezési szokások. Javaslom, hogy törekedjünk a kiegyensúlyozott, egészséges életmód elsajátítására és figyeljük a megfelelő alvásminőségre. Sok páciensem kérdezi egy kezelés után, hogy akkor végeztünk? Jöjjek vissza egy év múlva az újabb kezelésre? Sajnos a válaszom nem. Megfelelő arcápolási rutin kialakítása szükséges az egészséges-kinézetű bőr fenntartásához.

Mit javasol, milyen bőrápolókat alkalmazzunk ennek érdekében? Milyen összetevőket érdemes keresnünk?

Mindenképp magas hatóanyagtartalmú készítményeket javaslok ha a bőrfiatalítás a cél. A Peptidek (fehérjék építőkövei) a bőrgyógyászatban ismertek anti-aging hatásukról, a velük gazdagított összetétel serkentheti a kollagéntermelést és az eredmény teltebb, feszesebb arcbőr. Például a C-vitamin-melyet nem kell sokat részletezni mert mindenki által ismert-anti-oxidáns hatású és egyenletesebbé teheti a bőrszínt. A vízhiányos, fáradt arcbőr ugyanúgy öregnek hathat akárcsak a ráncok, ezért javaslok egy Hialuronsav tartalmú arcápolót is beiktatni rutinunkba, melyet gyorssegélyként hívhatunk egy stresszes nap után.

Az érzékeny bőrűek is használhatnak anti-ageing krémeket? Nekik mire érdemes figyelniük?

Természetesen! Nekik érdemes patikai arcápolókban gondolkodniuk, melyek mögött klinikai tesztek állnak,  bizonyítva a hatékonyságot a biztonságos használat mellett. Ezeket szakértőkkel, bőrgyógyászokkal fejlesztik ki, hogy érzékeny bőrűek is használhassák.

go to top