OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Az öregedés pozitív, tudatos megközelítése

Az öregedéssel kapcsolatos fizikai és pszichológiai változások aggasztóak lehetnek. Figyeljen a tudatosságra és az egyensúlyra, hogy megkönnyítse ezt a folyamatot!

Az öregedés pozitív, tudatos megközelítése

Gyakran, amikor az első öregedéssel összefüggő jeleket megérezzük magunkon, mint az elvékonyodó haj, a ráncok megjelenése, a sorvadó izmok vagy az első hőhullám, akkor a gyászhoz hasonló érzésünk támad. Ez az átváltozás a fiatalkori önmagunkból egy ismeretlen, leendő személlyé nagy kihívást jelent, mégis sok nő érzi úgy, hogy ez egyben egy újfajta szabadsággal is jár és várakozással tekintenek a jövőbe, amikor már nem a mások, hanem a saját maguk felé fordulás válik fontossá.

A gondolkodás és az inspiráció ideje

Több kutatás is volt, amelyek a tudatos meditáció előnyeit vizsgálta és azt, hogyan tudja segíteni ez a technika az öregedéssel kapcsolatos nehézségeket. Egy, a massachusettsi orvosi egyetemen végzett kutatás kevesebb aggodalmat és jobb általános közérzetet állapított meg azoknál az idős női résztvevőknél, akik részt vettek a tudatos életmód programban.

Karita Saar Cullen,  tudatosságot oktotó tanár a dublini Trinity College-ben, elmondja hogyan tudja ez a típusú meditáció megnyugtatni az elmét, miközben leülünk, sétálunk és a légzésünkre összpontosítunk. Az aggodalomra okot adó gondolatokat megfigyelik, megnevezik és elengedik. Nézze meg az “Én második tavaszom - My Second Spring” és a “Tudatos – Mindful” weboldalakat ezekért a technikákért.

Táplálkozási jóllét


Egészítse ki a meditációt és javítsa általános egészségi állapotát a túl fűszeres, magas cukor- vagy zsírtartalmú ételek kerülésével. Igyon sok vizet és növelje a teljes kiőrlésű termékek, sovány proteinek és friss gyümölcsök fogyasztását. Az olajos magvak és magok magas E-vitamin, cink- és kálciumtartalma jótékony hatást gyakorol a bőr, a haj és a csontok egészségére.

Az ápolt megjelenés

A haj elvékonyodása gyakori, az öregedéssel összefüggő probléma, ezért gondoljon a kozmetikai megoldásokra! Az Aminexil egyszerre hat a hajszálra és annak gyökerére, táplálja a fejbőrt és segít erősíteni a hajszálat.
Egy kicsit több odafigyeléssel a bőrre és a hajra illetve a rendszeres testmozgás növelheti az Ön önbizalmát és nőiességét.
Ragadja meg a lehetőséget és váljon magabiztosabbá!

* kaliforniai egyetem - San Francisco

Legolvasottabb

Az "urban ageing" jelenség

Slow life

Az "urban ageing" jelenség

Milyen hatással van az arcbőrre a városi környezet? Az olyan tényezők, mint  pl. a dohányzás, a szmog és a stressz, melyekkel a városokban nap mint nap szembe kell néznünk - összefoglaló nevén az exposome - szoros kapcsolatban állnak a bőr idő előtti öregedésével. Milyen megoldást kínál erre a Vichy?

olvassa el a cikket

go to top

Skinconsult

BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

Bőrelemzés
1 perc
alatt

Csináljon egy szelfit

Töltse ki a profilját

Személyre szabott
bőrápolási tanácsok

v_woman-2.jpg
Finom vonalakErőssége
Szem alatti ráncokFókuszpont
Feszességvesztés

Fedezze fel: SkinconsultAI

circle1circle2circle3circle4