OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Arctisztítási kérdések

Tudja mi a különbség a kétfázisú lemosó és a balzsam között? Vagy a micellás víz és a hab között?

Arctisztítási kérdések

Tudja meg, hogy Ön arcápolási szakértőnek számít-e a leggyakoribb arctisztítási hiedelmek áttekintése kapcsán és kapjon szakértői tanácsokat Dr. Nina Roos bőrgyógyásztól!

Az arctisztítással kapcsolatban az első kérdés: miből áll a legjobb program?

Az örök kérdés: meg kell-e tisztítani a bőrt reggel, és ha igen, mivel? Dr. Nina Roos bőrgyógyász azt ajánlja, hogy kerüljük a csapvízzel történő arcmosást, ami gyakran sok vizkövet, klórt és meszet tartalmaz. Ez a ‘kemény víz’ gyakran összefüggésbe hozható olyan tünetekkel, mint a szárazabb, viszkető bőr, beleértve az ekcémát is. Helyette kíméletes micellás víz használatát javasolja minden, az éjszaka alatt képződött lerakódás vagy többlet faggyú eltávolításáért. És ami igazán klassz benne, hogy nem kell leöblíteni és ezért igazán alkalmas a sietős reggelekre!

Hideg, meleg vagy langyos vizet használjunk a tisztításhoz?

Tanulmányok kimutatták, hogy a túl magas hőmérséklet hajlamos irritálni az érzékeny bőrt*, ezért az arctisztítási program végén inkább a langyos vizes leöblítést válassza! Nyáron nyugodtan használjon egy kicsit hidegebb vizet, de kerülje a túl meleget vagy a túl hideget, mert ezek megfoszthatják a bőrt természetes olajrétegétől!

* Ethnic variations in self-perceived sensitive skin: epidemiological survey. R. Jourdain, O. De Lacharriere, P. Bastien and H.I. Maibach - L’Oréal Recherche

Milyen gyakran kell megtisztítani a bőrt?

A túl gyakori tisztítás vagy a túl sok termék használata a bőr feszülését, összehúzását vagy irritációját okozhatja. Hacsak a bőre nem erősen hajlamos a zsírosodásra a nyári melegben, Nina javasolja, hogy ragaszkodjon az alapokhoz: a legtöbb nő számára naponta kétszer bőven elég megtisztítani a bőrt. Ha a túlzott faggyú vagy a zsírosodás visszatérő problémát jelent, használjon hetente kétszer méregtelenítő arcmaszkot, amely segíthet egy hozzáadott lépésben megtisztítani a bőrt a napi program részeként.A természetes összetételű arctisztítók mindig jobbak a bőrömnek?

Nem feltétlenül! Még az érzékeny bőr számára sem mindig a természetes kozmetikumok a legjobbak.

Még ha jelenleg a természetes nagyon divatos is, a bőre számára fontosabb a neki legjobban megfelelő összetevő vagy egy megbízható márka! A természeteben is előforduló teafaolaj, amely tonizáló és pattanások elleni hatásáról ismert, néha irritálhatja a nagyon érzékeny bőrt.
Például a glicerin összetevő, amely a legtöbb Vichy Pureté Thermale termékcsalád arctisztítójában megtalálható, bizonyítottan erősen hidratálja a bőrt a friss érzetért, amitől a bőr nem feszül.

Ikonikus termékeink

Ásványi micellás arctisztító tej - száraz bőrre - termékkép

Ásványi micellás arctisztító tej - száraz bőrre

( 1 vélemény alapján )

Habzó arctisztító - termékkép

Habzó arctisztító

( 1 vélemény alapján )

Szemfestéklemosó érzékeny szeműeknek - termékkép

Szemfestéklemosó érzékeny szeműeknek

( 3 vélemény alapján )

go to top