OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Alapozási technikák a pattanásokra hajlamos bőr elfedéséért

Ha a pattanások nyomait, például a foltokat, a pirosságot és a hegesedést szeretné elfedni, ne keressen tovább! Vessen egy pillantást szakértő tippjeinkre az egyenletes arcszíntért!

Alapozási technikák a pattanásokra hajlamos bőr elfedéséért

A kutatások szerint 85%-unk küzd pattanásokkal 12 és 24 éves kor között. Ráadásul a betegek egynegyedénél hegesedés nyomok is maradnak a bőrén.[1] Míg a vizsgálatok nem találnak olyan bizonyítékot, amely bizonyítaná, hogy a smink a pattanásokat okoz[2], fontos, hogy Ön odafigyeljen az alapozója összetételére, hogy elkerülje a bőr kipirosodását és irritálását.


85%-unk küzd pattanásokkal
12 és 24 éves kor között

A pattanásokra hajlamos bőr előkészítése


Először is: fontos meggyőződni arról, hogy a bőr alaposan meg lett tisztítva  az alapozó felvitele előtt. Mossa meg az arcát egy célzott, pattanások ellen kifejlesztett arctisztítóval, lehetőleg egy szárító összetevőkkel ("pórusösszehúzókkal"), például szalicilsavval gazdagítottal. Egy mattító báziskrém segít csökkenteni a pórusok megjelenését és előkészíteni a bőrt az alapozásra. Tiszta kézzel dolgozza be a bőrbe és kifejezeten figyeljen a T-zónára.

Ecsetek, szivacsok, ujjak: az alapozó felvitelének technikái

A problémás bőr alapozásakor fontos meghatározni, hogy mi a fő problémája a bőrének. A gazdag, krémes állagú púder segíthet elrejteni a dudorokat vagy az egyenlőtlenségeket és egész nap szépen fennmarad a bőrön. Ha egyenletes felületet szeretne elérni - pl. a hegesedés vagy a bőr pirosságának az elfedésével - használjon ecsetet az egyenletes felvitelért, ügyelve arra, hogy a halántéknál és az arccsontnál is jól eloszlassa.

Az aknéra hajlamos bőrt gyakran túlzott faggyútermelés is jellemzi, ami a bőr fényességét vagy zsírosodását eredményezheti. A szivaccsal történő alapozó felvitel elősegíti a jobb beszívódást a bőrbe az egyenletes, matt eredményért. Ha inkább az ujjait használja a nehezen elérhető területeken történő eloszlatásra, akkor fontos, hogy a keze tiszta legyen, hogy elkerülje a baktériumok elterjedését vagy a meglévő bőrhibák további irritálását!

Sources:
[1] https://www.aad.org/media/stats-numbers, https://www.nuskin.com/en_US/corporate/company/science/personal_care_science/acne.html
[2] Hayashi N, Imori M, Yanagisawa M, Seto Y, Nagata O, Kawashima M., ‘Make-up improves the quality of life of acne patients without aggravating acne eruptions during treatments’, in Eur J Dermatol. 2005 Jul-Aug; 15(4), pp. 284-7. [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16048760]

Ikonikus termékeink

 • Normaderm Phytosolution - Kettős hatású arcápoló problémás, aknéra hajlamos bőrre - termékkép
 • FIXÁLÓ PÚDER - termék kép
 • BESTSELLER

  3D korrekciós alapozó bőrfelszín-kisimító hatással - termék kép
 • Legolvasottabb

  Az erősen fedő korrektor eloszlatásának titka

  Alapozók

  Az erősen fedő korrektor eloszlatásának titka

  Bár nagyszerűen elfedik a bőrhibákat, a bőr kipirosodását és az egyenetlenségeket, az erősen fedő korrektorokat gyakran nehéz eloszlatni a bőrön. Mi lehet a megoldás? Válasszon krémes állagú stiftes kiszerelést, amely erőlködés nélkül a bőrbe olvad!

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4