OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Alapozási technikák a pattanásokra hajlamos bőr elfedéséért

Ha a pattanások nyomait, például a foltokat, a pirosságot és a hegesedést szeretné elfedni, ne keressen tovább! Vessen egy pillantást szakértő tippjeinkre az egyenletes arcszíntért!

Alapozási technikák a pattanásokra hajlamos bőr elfedéséért

A kutatások szerint 85%-unk küzd pattanásokkal 12 és 24 éves kor között. Ráadásul a betegek egynegyedénél hegesedés nyomok is maradnak a bőrén.[1] Míg a vizsgálatok nem találnak olyan bizonyítékot, amely bizonyítaná, hogy a smink a pattanásokat okoz[2], fontos, hogy Ön odafigyeljen az alapozója összetételére, hogy elkerülje a bőr kipirosodását és irritálását.


85%-unk küzd pattanásokkal
12 és 24 éves kor között

A pattanásokra hajlamos bőr előkészítése


Először is: fontos meggyőződni arról, hogy a bőr alaposan meg lett tisztítva az alapozó felvitele előtt. Mossa meg az arcát egy célzott, pattanások ellen kifejlesztett arctisztítóval, lehetőleg egy szárító összetevőkkel ("pórusösszehúzókkal"), például szalicilsavval gazdagítottal. Egy mattító báziskrém segít csökkenteni a pórusok megjelenését és előkészíteni a bőrt az alapozásra. Tiszta kézzel dolgozza be a bőrbe és kifejezeten figyeljen a T-zónára.

Ecsetek, szivacsok, ujjak: az alapozó felvitelének technikái

A problémás bőr alapozásakor fontos meghatározni, hogy mi a fő problémája a bőrének. A gazdag, krémes állagú púder segíthet elrejteni a dudorokat vagy az egyenlőtlenségeket és egész nap szépen fennmarad a bőrön. Ha egyenletes felületet szeretne elérni - pl. a hegesedés vagy a bőr pirosságának az elfedésével - használjon ecsetet az egyenletes felvitelért, ügyelve arra, hogy a halántéknál és az arccsontnál is jól eloszlassa.

Az aknéra hajlamos bőrt gyakran túlzott faggyútermelés is jellemzi, ami a bőr fényességét vagy zsírosodását eredményezheti. A szivaccsal történő alapozó felvitel elősegíti a jobb beszívódást a bőrbe az egyenletes, matt eredményért. Ha inkább az ujjait használja a nehezen elérhető területeken történő eloszlatásra, akkor fontos, hogy a keze tiszta legyen, hogy elkerülje a baktériumok elterjedését vagy a meglévő bőrhibák további irritálását!

Sources:
[1] https://www.aad.org/media/stats-numbers, https://www.nuskin.com/en_US/corporate/company/science/personal_care_science/acne.html
[2] Hayashi N, Imori M, Yanagisawa M, Seto Y, Nagata O, Kawashima M., ‘Make-up improves the quality of life of acne patients without aggravating acne eruptions during treatments’, in Eur J Dermatol. 2005 Jul-Aug; 15(4), pp. 284-7. [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16048760]

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

PROBIO-BHA<br />BŐRHIBÁK<br />ELLENI SZÉRUM

PROBIO-BHA
BŐRHIBÁK
ELLENI SZÉRUM

A hormonális akné okozta pattanások ellen.

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,<br />HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,
HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

( 654 vélemény alapján )

UV-CLEAR

UV-CLEAR

( 2 vélemény alapján )

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel - S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

Többféleképpen használható formula zsíros, pattanásokra hajlamos bőrre

go to top