OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A Vichy szakértőinek tanácsa a változókori teljesebb életért

Egy jógatanárral, egy táplálkozási szakértővel és egy boldogságkutatóval beszélgettünk arról, hogyan lehetne teljesebb életet élni a változókor idején.

A Vichy szakértőinek tanácsa a változókori teljesebb életért

Mindannyian azt javasolják, hogy mozogjunk sokat, törekedjünk belső nyugalomra, változtassuk meg az étrendünket és egyszerűen csak válasszuk a boldogságot!

Jane Mountain, jógatanár

„Bár a jóga nem enyhíti a menopauza minden tünetét, a rendszeres gyakorlás fontos eszköz lehet a tünetek leküzdésében. Az álmatlanság, a hőhullámok, a fájdalmak és a változókor során fellépő ösztrogén túltengés mind a stresszszint gyors emelkedését okozhatják. A lassú, resztoratív jógapózok vagy a mélylégzéses relaxáció csodákat tehet a stresszszint csökkentésében. A jóga továbbá javítja az ízületek mobilitását és az izmok rugalmasságát, a gyengéd reggeli gyakorlás pedig segíthet az intenzívebb fájdalmak leküzdésében. A közvetlenül lefekvés előtt elvégzett néhány lassú napüdvözlet rövid meditációval zárva szintén segíthet az álmatlanság ellen. " Jane Mountain, az Adventure Yoga alapítója.

A jóga ezenkívül hozzájárulhat az evés vagy dohányzás iránti vágy leküzdéséhez, és segíthet az érzelmek kezelésében. Mindezen felül javítja az agyműködést, a memóriát és a koncentrációt, kiegyensúlyozottá tesz és csökkenti az agresszív hajlamokat. Végül lehetőséget kínál arra, hogy pozitívabban tekintsünk a világra, ezáltal helyreálljon a belső békénk és az önbizalmunk!

Bár a jóga nem enyhíti a menopauza minden tünetét, a rendszeres gyakorlás fontos eszköz lehet a tünetek leküzdésében.

Jane Mountain

Sandra Greenbank, táplálkozási tanácsadó

A nők egészségére és termékenységére szakosodott táplálkozási terapeuta, Sandra Greenbank megosztja velünk öt legfontosabb tippjét.


1. Iktassunk be fitoösztrogéneket az étrendünkbe

„A fitoösztrogének néven ismert növényi hormonok a gyenge növényi ösztrogének csoportjába tartoznak, melyek számos növényi alapú élelmiszerben - főleg a szójában és a lenmagban, de a zabban, csicseriborsóban, almában és a sárgarépában is - megtalálhatók. Ezek a növények kiegyensúlyozzák a túl alacsony ösztrogénszintet, illetve blokkolják az erősebb ösztrogéneket, ha túl magas az ösztrogénszintünk. Ha úgy döntöttünk, hogy a szóját beiktatjuk az étrendünkbe, fogyasszuk hagyományos, erjesztett módon. A miso paszta nagyon finom levesekbe, pörköltekbe, rizsbe vagy mártásokba keverve! ”

2. Növeljük a rostok mennyiségét
„A testünk a bélrendszeren keresztül üríti ki a „régi” hormonokat. Ha a felesleges ösztrogén nem ürül ki, visszajut a szervezetbe. A magas rosttartalmú étrend elősegíti a hormonok eltávolítását, ezáltal javítja testünk hormonegyensúlyát. ”

3. Kerüljük a koffeint, az alkoholt és a csípős ételeket
"Ezek hozzájárulhatnak a hőhullámokhoz, tehát érdemes figyelemmel kísérnünk a tüneteinket, és ha úgy találjuk, hogy fogyasztásukkal növekszik a hőhullámok gyakorisága, kerüljük őket!"

4. Növeljük az omega-3 zsírsavak bevitelét
Sok nő azáltal kísérel lefogyni, hogy kiszorítja az étrendjéből a zsírokat, de ez nagy valószínűséggel az esszenciális zsírsavak, különösen az omega-3 hiányához vezet. Az omega-3 zsírsavak hiányának jele: száraz bőr, élettelen haj, repedezett köröm, fáradtság, depresszió, szemszárazság, motiváció hiánya, ízületi fájdalmak, fogyási nehézségek, feledékenység és mellfájdalom lehet. Ezek mind olyan tünetek, melyek a változókor következményei is lehetnek. Érdemes megfontolnunk jó minőségű halolaj étrend-kiegészítő szedését, mivel modern étrendünk általában omega-3 zsírsavaktól mentes.

5. Kerüljük az endokrin rendszert károsító vegyületeket (EDC-k)
Az EDC-nek való kitettség korai menopauzához vezethet*.
Gyakorlatilag lehetetlen elkerülni az egész világon használt vegyi anyagokat, de mindenképpen érdemes csökkenteni az azoknak való kitettségünket. Például vásároljunk bio húst, bio tejterméket és bio zöldségeket, kerüljük a tenyésztett halakat vagy apró halakat fogyasszunk, amelyekben valószínűleg kevesebb toxin halmozódott fel, és vásároljunk növényi alapú tisztítószereket és öblítőket. Igyunk továbbá szűrt vizet, kerüljük az élelmiszerek tárolását és műanyag dobozokban való felmelegítését, cseréljük le edényeinket rozsdamentes acél vagy zománcozott öntöttvas edényekre. Ezeket a lépéseket korosztálytól függetlenül mindenkinek ajánlom! ”

* http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0116057

Dr. Florence Servan-Schreiber, boldogságkutató

"Nyilvánvalónak tűnhet, de a boldogság nem véletlenül talál ránk, hanem belülről fakad" - mondja Florence Servan-Schreiber, boldogságkutató. Elmagyarázza, hogy a boldogságra való képesség 50%-ban előre programozott (az 5HTT gén miatt), 10%-a külső tényezőktől, míg 40%-a tapasztalataink értelmezésének módjától függ. "Nem az számít, hogy mi történik velünk, hanem az számít, hogyan kezeljük, ami velünk történt." A tanácsa? „Ha többet szeretnénk kihozni az életünkből, mielőtt teljesen megváltoztatnánk, próbáljunk három olyan dolgot találni a mindennapokban, amelyért hálásak vagyunk. Ha hálásak vagyunk, nemcsak a lehető legjobbat hozhatjuk ki az életünkből, de 7 évvel tovább élhetünk.”

a boldogság nem véletlenül talál ránk, hanem belülről fakad

Dr. Florence Servan-Schreiber

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig<br />Meno 5 Bi-Szérum

A változókor első szakaszától a változókort követő időszakig
Meno 5 Bi-Szérum

( 70 vélemény alapján )

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrfeszesítő Nappali Krém - termékkép

MENOPUASE/ VÁLTOZÓKORI ARCÁPOLÁS
BŐRTÖMÖRSÉGET FOKOZÓ NAPPALI ARCKRÉM- NORMÁL ÉS KOMBINÁLT BŐRRE

( 9 vélemény alapján )

Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrminőség Javító Éjszakai Krém - termékkép

MENOPUASE/ VÁLTOZÓKORI ARCÁPOLÁS
BŐRTÖMÖRSÉGET FOKOZÓ ÉJSZAKAI ARCKRÉM

( 11 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő Faggyútermelés Szabályozó Nappali Arckrém - termékkép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó nappali arckrém

( 7 vélemény alapján )

Post-Menopause Bőrfeltöltő és Feszesítő Éjszakai Krém - termék kép

Post-Menopause/ A változókor után
Lipidpótló, bőrtömörséget fokozó éjszakai arckrém

( 3 vélemény alapján )

Száj- és szemkörnyékápoló

Száj- és szemkörnyékápoló

( 1 vélemény alapján )

go to top