OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A pattanások és a stressz: nyugtató tippek

Kutatások szerint a stressz és a pattanások között jelentős összefüggés van. Ismerje meg, hogyan befolyásolhatja az életmód a bőr megjelenését!

A pattanások és a stressz: nyugtató tippek

Hogyan befolyásolja a stressz a pattanásokat?


Tudjuk, hogy a környezetünkben jelenlévő külső elemek hatással lehetnek a bőrünk jövőjére. Ezek a környezeti tényezők, mint például a légszennyezés és a cigarettafüst, nyilvánvalóan ronthatnak a pattanások állapotán, de fontos, hogy ne becsüljük alá a stressz által a bőr állapotára gyakorolt hatást se! A szervezet legnagyobb szerveként a bőr fontos szerepet tölt be a baktériumokkal és a káros külső elemekkel szembeni védelemben, ami egyben az általános egészségi állapotunk jó mutatójává is teszi. Sajnálatos módon a stressz képes jelentősen befolyásolni a bőr működését. Egyes tanulmányok rámutattak a stressz és az akné romló jeleinek összefüggésére.[1]Stresszkezelési tippek az akné jeleinek megfékezéséért

A stressz kezelésével kapcsolatban Nathalie Saulnier relaxációs terapeuta szerint fontos megismerni a "külső stressz", például a munkahelyi szorongás vagy a családi élethez kapcsolódó nyomás és a "belső stressz”, ami gyakran az önbizalom hiányának vagy a kitűzött célok el nem érésének az eredménye, közötti különbséget.

Az akné gyakran jelentős hatással van az önbecsülésre, különösen ismétlődő vagy hosszan elhúzódó pattanások esetén. Ez ördögi kört hozhat létre: minél láthatóbbak a pattanások tünetei, annál nagyobb az esély rá, hogy az önbizalom csökkenjen, ami egyre több belső stresszhez vezet és a pattanások megjelenése tovább folytatódik. Más szóval, fontos, hogy lépéseket tegyen a bőrrel kapcsolatos stressz kezelésére, amikor és amint felmerül, a pattanások kezelésére irányuló bőrápolási szokások kiegészítő lépéseként.

Sources:
[1] G. Yosipovitch, M. Tang, A.G. Dawn, M. Chen, C.L. Goh, Y. Huak, L. Seng, ‘Study of psychological stress, sebum production and acne vulgaris in adolescents’ in Acta Derm Venereol (2007) 87 (2), pp. 135-9. [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17340019]

Ikonikus termékeink

PROBIO-BHA<br />BŐRHIBÁK<br />ELLENI SZÉRUM

PROBIO-BHA
BŐRHIBÁK
ELLENI SZÉRUM

A hormonális akné okozta pattanások ellen.

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,<br />HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,
HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

( 654 vélemény alapján )

UV-CLEAR

UV-CLEAR

( 2 vélemény alapján )

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel - S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

Többféleképpen használható formula zsíros, pattanásokra hajlamos bőrre

go to top