OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A munkája negatívan hat a haja állapotára?

A hajhullás és a stressz között létezik bizonyos összefüggés. Ön is belekerült a túl sok munka, túl kevés alvás, túl kevés szeretet és kevesebb haj által alkotott ördögi körbe?

A munkája negatívan hat a haja állapotára?

Munkahelyi vagy a családi élet szempontjából stresszes időszakokban, amikor még egyedül vagy frusztráltnak is érzi magát, elképzelhető, hogy még több haja hullik ki fésülködés vagy hajmosás közben. Ez lehet egy intő jel arra vonatkozóan, hogy ideje lassítani és kipróbálni néhány házi praktikát, amelyek segítenek szembenézni a nehézségekkel. Ezáltal csökkentheti a szintén a stressz által okozott, komolyabb megbetegedések kockázatát is!

A munkahelyi stressz ördögi köre


Ha a hajhullás mások számára is észrevehetővé válik, akkor az drámaian hathat az ön magabiztosságára és még nagyobb stresszt okozhat, ami megnehezíti a szakmai és magánéleti céljai elérését. Szerencsére hasonlóan más stressz által okozott tünetekhez (mint a fejfájás, a székrekedés, az álmatlanság vagy a libidócsökkenés) szinte a teljes hajhullás átmeneti. Próbáljon tehát nem aggódni miatta! Koncentráljon arra, hogyan tudná pozitívan befolyásolni az életét és a hajának az állapota is visszatér a régi kerékvágásba!

Gondolja át az étrendjét


A számítógép képernyője előtt elfogyasztott ebéd vagy az ebéd teljes kihagyása megvonja a testétől a szükséges tápanyagokat, amelyekre szüksége van és láthatóan befolyásolja a bőr és haj állapotát. Egy ebédszünet beiktatása nem csupán a hatékonyságot növeli, de jó hatást gyakorol az egészségi állapotra is! Válasszon sovány fehérjét tartalmazó ételeket, mint a halak friss zöldségekkel és vasban gazdag sötét leveles zöldségekkel. Kerülje a félkész ételeket és válassza inkább a sótlan olajos magvakat, amelyek rengeteg egészséges proteint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyekre a szervezetének és főként a hajának szüksége van!.

Biztosítsa a megfelelő alvást


Ha a túlzott munkahelyi stressz vagy az érzelmi, családi gondok miatt nem tud aludni éjszaka, akkor a testszövetei nem tudnak megfelelően regenerálódni. Lefekvés előtt vegyen relaxáló fürdőt, igyon meg egy nyugtató hatású kamillateát – és bújjon olyan korán ágyba, amennyire csak lehet!

Próbáljon ki egy kozmetikai megoldást


A Vichy új Aminexil Clinical 5 hajápolóját hajhullás ellen fejlesztették ki. A rendszeres fejmasszázs és a mindennapos használat felerősíti a hatását.

Legolvasottabb

Az "urban ageing" jelenség

Slow life

Az "urban ageing" jelenség

Milyen hatással van az arcbőrre a városi környezet? Az olyan tényezők, mint  pl. a dohányzás, a szmog és a stressz, melyekkel a városokban nap mint nap szembe kell néznünk - összefoglaló nevén az exposome - szoros kapcsolatban állnak a bőr idő előtti öregedésével. Milyen megoldást kínál erre a Vichy?

olvassa el a cikket

go to top

Skinconsult

BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

Bőrelemzés
1 perc
alatt

Csináljon egy szelfit

Töltse ki a profilját

Személyre szabott
bőrápolási tanácsok

v_woman-2.jpg
Finom vonalakErőssége
Szem alatti ráncokFókuszpont
Feszességvesztés

Fedezze fel: SkinconsultAI

circle1circle2circle3circle4