OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A mindennapos stressz hatása a hajhullásra

A mindennapos stressz hatása a hajhullásra

Mi okozza a hajhullást?


A hajhullásnak több oka is van, de egynek mindannyian ki vagyunk téve: ez pedig a stressz. Az amerikai stressz intézet (American Institute of Stress) szerint az alvászavar, a szorongás, a fokozott étvágy, mind a túlzott stressz gyakori tünetei. Ezek a tényezők együttesen fejtik ki a hatásukat az egész testre, beleértve a hajat és a bőrt is.
A jó éjszakai alvás létfontosságú, mivel a bőr alvás közben természetesen regenerálódik. Kortizollal párosítva az alváshiány gyengíti a bőr védelmi rendszerét. Ugyanakkor a hajhullás a vitaminhiány gyakori tünete lehet, ezért a kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen kelléke a hajnövekedésnek.

Legyőzni a stresszt az erősebb hajért


A szakértők egyetértenek abban, hogy a stresszkezelési képesség javítása jelentős szerepet játszik a hajhullás csökkentésében és általában meg is oldja a problémát. Tehát amellett, hogy javít az étrendjén, keressen egy olyan módszert a stressz kezelésére, amely megfelel az Ön személyiségének és életstílusának: a jóga nagyszerű módja a testmozgás és a meditációs gyakorlatok összekapcsolásának. Vagy próbálja ki a boxot, amellyel megszabadulhat a felesleges stressztől és közben kardio edzést is végezhet! Az életmód- és sport magazinok is javasolják, hogy rendszeresen változtasson az edzésprogramján a stagnálás elkerüléséért és használjon súlyokat az extra hatásért. A csapatsportok nagyon jók, hiszen társasági élményt nyújtanak, miközben levezetik a stresszt.
A tudatos légzési technikák is segíthetnek Önnek kikapcsolni, megszabadulni a stresszforrásoktól és csökkenteni a hatásukat a szellemi és a fizikai állapotára. A stressztűrő képességének megerősítése révén Ön nem csak legyőzheti a hajhullást, de javíthatja az általános egészségi állapotát is a boldogabb életért!

go to top