OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A korpásodás különböző típusai

Ha a korpásodás minden igyekezete ellenére sem múlik, akkor ideje megváltoztatnia a kezelését! Elmondjuk, hogyan kezelje a száraz és zsíros korpát, valamint elmagyarázzuk a kettő közötti különbséget.

A korpásodás különböző típusai

Száraz és zsíros korpa: mi a különbség?


Száraz korpa
A száraz korpát a hámló állag és finom, fehér (vagy szürke) részecskék jellemzik. Könnyen kifésülhető a hajból és a vállra hullik, amikor a fejbőrt vakarja. Ez a típusú korpásodás általában speciális samponokkal kezelhető. A fejbőr hámlasztása is segíthet megnyugtatni a száraz vagy viszkető fejbőrt.

Zsíros korpásodás
A zsíros korpásodás abban különbözik a száraz korpától, hogy a megnövekedett faggyútermelés okozza. Ez a túlzott faggyútermelés kölcsönhatásba lép egy malassezia nevű élesztővel, ami vastag, zsíros pelyheket eredményez, amelyek a fejbőrhöz tapadnak, és még samponos hajmosás után is nehéz őket eltávolítani. A korpa ezért vastagabb, ragadósabb és zsírosabb, egymásra halmozódó pelyhekkel, amelyek zsíros réteget képeznek a fejbőrön. Ráadásul ez a típusú korpásodás általában visszatérő, mivel a faggyú elősegíti a malaszezia élesztő képződését, ami ördögi kört hoz létre.

Hogyan kell kezelni a különböző típusú korpásodást?

Míg a száraz korpa általában célzott samponnal kezelhető, a zsíros korpa hajlamos a fejbőrre tapadni, ami megnehezíti az eltávolítását. Hagyományos sampon helyett a radír-alapú sampon segíthet eltávolítani a makacs réteget. Közben pedig keresse a természetes hámlasztó összetevőket, mint például a szalicilsav (ami megtalálható több pattanások elleni kezelésben is), a zsíros korpa hosszú távú legyőzéséért. A hidratáló összetevők, mint például a glicerin, segíthetnek megnyugtatni az irritációt és a bőr kipirosodását, ezért keressen olyan összetételt, amely gyengéd és hatékony is egyben.

Ikonikus termékeink

Új

DS KORPÁSODÁS ELLENI SAMPON UTÁNTÖLTŐ - NORMÁL ÉS ZSÍROS HAJRA

DS KORPÁSODÁS ELLENI SAMPON UTÁNTÖLTŐ - NORMÁL ÉS ZSÍROS HAJRA

KORPÁSODÁS ELLENI SAMPON SZÁRAZ HAJRA, KORPÁS, VISZKETŐ FEJBŐRRE

KORPÁSODÁS ELLENI SAMPON SZÁRAZ HAJRA, KORPÁS, VISZKETŐ FEJBŐRRE

( 1 vélemény alapján )

go to top