OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A hajhullás és a 4 évszak: hogyan kerülje el egész évben

Ne aggódjon többé a hajhullás miatt ezekkel a szezonális tanácsokkal, amelyekkel a tincsei továbbra is dúsak és egészségesek maradhatnak!

A hajhullás és a 4 évszak: hogyan kerülje el egész évben

A szezonális hajhullás egy gyakori és átmeneti, visszafordítható állapot, amely különösen ősszel és tavasszal szembetűnő. A szokásos hajhullás mértéke naponta 50 és 100 hajszál között ingadozik, de meg is sokszorozódhat! Ne aggódjon: ez a változás egy természetes adaptációs folyamat és általában nem tart tovább 4-6 hétnél!

Ősz: felkészülés a hidegebb időjárásra

Egy, a Dermatology journalban megjelent svéd kutatás kimutatta, hogy az ősszel megnövekvő hajhullást a júliusban bekövetkező megnövekedett hajnövekedés okozza, ami az erős UV-sugárzás ellen hivatott védeni. Általában októberben és novemberben éri el a szezonális hajhullás a maximumát. Amennyiben a nyár vége felé kezdi érezni a szezonális hajhullás megjelenését, akkor eljött az ideje, hogy a hajápolási termékei közé beiktasson egy hajhullás elleni kezelést! Minél előbb kezdi, annál könnyebben érzi majd a különbséget!

Tél: figyeljen a fejbőre egészségére

Télen lecsökken a levegő nedvességtartalma, ami a legtöbb nőnél és férfinál a fejbőr kiszáradását okozza. A göndör haj sínyli meg ezt a leginkább, mert ez a hajtípus drasztikusan reagál a hőmérséklet ingadozására. Amennyiben ősszel elkezdett használni egy hajhullás elleni kezelést, folytassa tovább ennek a használatát! Az Aminexil bizonyított eredményeket nyújt a fejbőr állapotának javításában és a hajszálak rögzítésében!

Tavasz: a hajhullás szempontjából a 2. legerősebb évszak

A nappalok hosszának növekedésével, a hajnak több ápolásra van szüksége – a University of Maryland Medical Center tanulmányai kimutatták, hogy amikor világos van, a melatonin – egy hormon, amely főszerepet játszik a hajhagymák egészséges működésében - termelés csökken. A test új évszakhoz való alkalmazkodása során a haj általános egészsége sérülhet. Sokan fogyasztanak immunrendszer erőstő étrend kiegészítőket tavasszal, válasszon olyat, amely aminosavakat tartalmaz, ami a hajat képező keratin protein alapja. A Harvard Egyetem kutatói a proteinhiányt azonosították, mint a hajhullás fő okozóját.

Nyár: maradjon a hűvösben és élvezze a napsütést

Egyesek úgy vélik, hogy azért hullik a hajunk nyáron, hogy lehetővé tegye a testünk jobb lehűtését. Ugyanakkor ezt nehéz bizonyítani, mivel a hajszálak közel 100 nap után hullanak ki, miután a növekedésük leáll és nyugalmi fázisba lépnek. Az erős napsugárzás nemcsak a bőrnek árthat, de irritálhatja a fejbőrt és kiszáríthatja a hajszálakat is. Kerülje hát a túlzott napsugárzást és gondoskodjon a megfelelő védelemről és táplálásról is, hajpakolások segítségével. Nézze meg a Dercos kínálatát!

Legolvasottabb

A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

Életpillanatok

A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

A Slow Âge termékcsalád születése mögött az életvitel és azzal együtt az öregedés jelei lelassításának gondolata áll. A termékcsalád most két új taggal bővült: a Slow Âge nappali arckrémmel és a Slow Âge szemkörnyékápolóval. Mindkét termék segít felvenni a harcot az exposome-mal, azaz a bőrre károsan ható belső és külső hatások összességével.

olvassa el a cikket

Hogyan ápolja problémás bőrét?

Életpillanatok

Hogyan ápolja problémás bőrét?

Az arcbőr egy rendkívül érzékeny része az emberi szervezetnek. Szinte minden meglátszódik rajta. Befolyásolják fiziológiás és hormonális folyamatok, étkezési szokások, az illető életvitele és nem utolsó sorban pszichológiai tényezők. Ez utóbbiak közül legfontosabbak a stressz és az önbizalom.

olvassa el a cikket

go to top