OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A hajhullás és a 4 évszak: hogyan kerülje el egész évben

Ne aggódjon többé a hajhullás miatt ezekkel a szezonális tanácsokkal, amelyekkel a tincsei továbbra is dúsak és egészségesek maradhatnak!

A hajhullás és a 4 évszak: hogyan kerülje el egész évben

A szezonális hajhullás egy gyakori és átmeneti, visszafordítható állapot, amely különösen ősszel és tavasszal szembetűnő. A szokásos hajhullás mértéke naponta 50 és 100 hajszál között ingadozik, de meg is sokszorozódhat! Ne aggódjon: ez a változás egy természetes adaptációs folyamat és általában nem tart tovább 4-6 hétnél!

Ősz: felkészülés a hidegebb időjárásra

Egy, a Dermatology journalban megjelent svéd kutatás kimutatta, hogy az ősszel megnövekvő hajhullást a júliusban bekövetkező megnövekedett hajnövekedés okozza, ami az erős UV-sugárzás ellen hivatott védeni. Általában októberben és novemberben éri el a szezonális hajhullás a maximumát. Amennyiben a nyár vége felé kezdi érezni a szezonális hajhullás megjelenését, akkor eljött az ideje, hogy a hajápolási termékei közé beiktasson egy hajhullás elleni kezelést! Minél előbb kezdi, annál könnyebben érzi majd a különbséget!

Tél: figyeljen a fejbőre egészségére

Télen lecsökken a levegő nedvességtartalma, ami a legtöbb nőnél és férfinál a fejbőr kiszáradását okozza. A göndör haj sínyli meg ezt a leginkább, mert ez a hajtípus drasztikusan reagál a hőmérséklet ingadozására. Amennyiben ősszel elkezdett használni egy hajhullás elleni kezelést, folytassa tovább ennek a használatát! Az Aminexil bizonyított eredményeket nyújt a fejbőr állapotának javításában és a hajszálak rögzítésében!

Tavasz: a hajhullás szempontjából a 2. legerősebb évszak

A nappalok hosszának növekedésével, a hajnak több ápolásra van szüksége – a University of Maryland Medical Center tanulmányai kimutatták, hogy amikor világos van, a melatonin – egy hormon, amely főszerepet játszik a hajhagymák egészséges működésében - termelés csökken. A test új évszakhoz való alkalmazkodása során a haj általános egészsége sérülhet. Sokan fogyasztanak immunrendszer erőstő étrend kiegészítőket tavasszal, válasszon olyat, amely aminosavakat tartalmaz, ami a hajat képező keratin protein alapja. A Harvard Egyetem kutatói a proteinhiányt azonosították, mint a hajhullás fő okozóját.

Nyár: maradjon a hűvösben és élvezze a napsütést

Egyesek úgy vélik, hogy azért hullik a hajunk nyáron, hogy lehetővé tegye a testünk jobb lehűtését. Ugyanakkor ezt nehéz bizonyítani, mivel a hajszálak közel 100 nap után hullanak ki, miután a növekedésük leáll és nyugalmi fázisba lépnek. Az erős napsugárzás nemcsak a bőrnek árthat, de irritálhatja a fejbőrt és kiszáríthatja a hajszálakat is. Kerülje hát a túlzott napsugárzást és gondoskodjon a megfelelő védelemről és táplálásról is, hajpakolások segítségével. Nézze meg a Dercos kínálatát!

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

Aminexil Clinical 5 - hajhullás ellen nőknek

Aminexil Clinical 5 - hajhullás ellen nőknek

( 3 vélemény alapján )

Energiát adó sampon

Energiát adó sampon

( 123 vélemény alapján )

ENERGIÁT ADÓ HAJERŐSÍTŐ BALZSAM

ENERGIÁT ADÓ HAJERŐSÍTŐ BALZSAM

( 57 vélemény alapján )

Densi-Solutions Hajdúsító sampon - termékkép

Densi-Solutions
Hajdúsító sampon

A sűrűbb, erősebb hajért.

( 3 vélemény alapján )

Densi-Solutions Hajdúsító balzsam - termékkép

Densi-Solutions
Hajdúsító balzsam

A sűrűbb, erősebb hajért.

( 3 vélemény alapján )

go to top