OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A gyorséttermi ételek felelősek a pattanásaimért?

A közhiedelemmel ellentétben a gyorséttermi ételek nem mindig okoznak pattanásokat! Olvasson tovább, hogy megtudja hogyan hat az étrendje a bőrére!

A gyorséttermi ételek felelősek a pattanásaimért?

Hogyan hat az étrend a pattanásokra?

Számos külső tényező gyakorol hatást a pattanások kialakulására, beleértve a környezetszennyezést, a hőmérsékletet és igen, a rossz étkezési szokásokat is! Ugyanakkor az alkalomszerűen fogyasztott csokoládé nem felelős pattanások kialakulásáért. Még ha a nagymamája esetleg azt állította is, akkor sincs bizonyított kapcsolat a gyorséttermi ételek és az akné okozta pattanások között. A táplálkozási hiányosságok komolyan hathatnak a bőrre, sok mindent okozva a vitiligotól a bőrgyulladásig, de nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy bizonyos élelmiszercsoportok fogyasztása kifejezetten felelős lenne a pattanások kialakulásáért. [1] Ugyanakkor a nem megfelelő, kevés gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó, kiegyensúlyozatlan étrend biztosan következményekkel jár a bőrére nézve - ezért döntő fontosságú a napi 5 adag zöldség és gyümölcs fogyasztása!

Életstílus tippek aknés bőrre

A hidratált bőr kiegyensúlyozott is, ezért fontos szem előtt tartani a vízbevitelt, ha a bőr általános állapotát kívánja javítani. Amint azt a fentiekben kifejtettük, nincs bizonyítva, hogy a zsíros ételek vagy a csokoládé negatív hatást gyakorolna a pattanásokra, ugyanakkor a kiegyensúlyozott étrend az egyik legjobb alap a bőr egészségének hosszú távú biztosítására.
Bőrkezelések esetén pedig: vizsgálatok szerint, a retinoiddal kezelt bőrfelület számára jobb elkerülni a közvetlen napfényt az alkalmazás után[2], Ezért az a legjobb, ha a pattanások elleni kezelést az esti arcápolási program részeként alkalmazza! Végül pedig fontos meggyőződnie róla, hogy hatékonyan tudja kezeli a stresszt abban az esetben, ha különösen heveny pattanásoktól szenved. Az akné súlyosan befolyásolhatja az önbizalmat, míg az extra nyomás súlyosbíthatja a tüneteket[3] - nem könnyű, de az akné okozta stressz legyőzésére tett lépések hosszútávon csak segíthetnek a bőrén!

[1] K H Basavaraj, C Seemanthini, and R Rashmi, ‘Az étrend szerepe a bőrgyógyászatban: jelenlegi perspektívák’ Indian Journal of Dermatology (2010) 55 (3) : pp. 205–210 [2] William H. Tolleson, Shui-Hui Cherng, Qingsu Xia, Mary Boudreau, Jun Jie Yin, Wayne G. Wamer, Paul C. Howard, Hongtao Yu, and Peter P. Fu, ‘A természetes retinoidok fotodekompozíciója és fototoxicitása’ International Journal of Environmental Research & Public Health (2005) 2 (1): pp. 147–155. Accessible at: [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3814709/][3] G. Yosipovitch, M. Tang, A.G. Dawn, M. Chen, C.L. Goh, Y. Huak, L. Seng, ‘A pszichológiai stressz, a faggyútermelés és az acne vulgaris tanulmányozása tinédzsereken’ Acta Derm Venereol (2007) 87 (2), pp. 135-9. [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17340019]

Ikonikus termékeink

 • TRI-ACTIV ARCTISZTÍTÓ - termékkép
 • 3in1 Micellás arclemosó problémás bőrre - termékkép
 • Legolvasottabb

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  Arcápolás

  Újdonság: MINÉRAL 89 hyaluron-booster arcápoló

  A bőr testünk elsődleges védelmi vonala, amely segít megóvni szervezetünket a káros külső hatásoktól. Éppen ezért, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy megóvjuk és megerősítsük ellenállóképességét a stresszel és más káros környezeti hatásokkal (expozóm) szemben.

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4