OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A bőr és a bőrhibák: miért kell vigyázni a környezetszennyezésre?

A hormonok és a stressz mellett a környezetszennyezés az egyik legfontosabb tényező, ami pattanások és bőrhibák kialakulását okozza. Olvassa el miért!

A bőr és a bőrhibák: miért kell vigyázni a környezetszennyezésre?

A környezetszennyezés hatása a bőrre

Azokat, akik városban élnek rengeteg szennyező anyag, mint a füst, a korom, savak és gázok vesz körül. Otthon és a munkahelyünkön a bőrünk rendszeresen ki vannak téve a beltéri szennyező anyagok, mint például a szigetelés, a sprayk és még a kandalló füstjének hatásának. Ezek az apró részecskék mélyen bejuthatnak a bőrbe, idővel pedig gyulladást, kiszáradást és rugalmasságvesztést okozhatnak, ahogyan a bőr kollagén- és lipidrétege lebomlik.

A L'Oréal által Mexikóban és Kínában folytatott kutatás összehasonlította a résztvevők bőrét, amikor szennyezett és nem szennyezett levegőnek voltak kitéve. A tanulmány eredményei a hidratálás csökkenését és a megnövekedett faggyútermelés miatt nagyobb arányban zsírosodó bőrt mutattak ki azoknál, akik többet voltak kitéve a környezetszennyezésnek.

Hogyan védheti a bőrét a környezetszennyezéstől?

Ha a megfelelő bőrápolót keresi a környezetszennyezés káros hatásai ellen, akkor a keveset, de gyakran elvet érdemes követnie! Egy egyszerű, de rendszeres bőrápolási program nem csupán segít megtisztítani a bőrt a környezetszennyezés lerakódó részecskéitől, de segít védeni is a bőrt a káros külső hatásoktól. Fontos az arctisztítóval kezdeni a már lerakódott szennyeződések, piszok vagy smink eltávolításáért, mielőtt rátérne a hidratáló és védő termékek felvitelére!

Tudjuk, hogy a problémás bőr nem mindig szűnik meg a tinédzserkorral és a környezetszennyezés biztosan nem segíti elő a bőrhibáktól mentes arcbőrt! A túlzott faggyútermelést célzó, aktív hatóanyagokat, mint a szalicilsav és a glikolsav, tartalmazó rendszeres és alapos arctisztító használata kulcsfontosságú a pattanások elleni küzdelemben, mielőtt a bőrhibákat célzó nappali krémet felvinné a bőrére. A Vichy szépítő hatású hidratáló arcápolója segít erősíteni a bőr védőrétegét, így biztosítva, hogy a hidratálás a bőrben maradjon! Az arcbőr pedig matt, sima és a program minden felvitelével jobban nézhet ki!

Annak érdekében, hogy a lehető legkevesebbet érje a bőrét környezetszennyezés, nézze meg az Ön környékének környezetszennyezési mutatóit és igazítsa hozzá az utazását. A telekocsi nagyon jó módja a környezet védelmének és a károsanyag kibocsátás csökkentésének, nézzen hát utána, hogy lakik-e egy kollégája a közelben, akivel néha együtt közlekedhetnének! Vásároljon néhány szobanövényt a zöldebb színfoltért és a jobb levegőminőségért! Ha pedig dohányzik, a bőre érdekében, ne bent gyújtson rá!

Ikonikus termékeink

PROBIO-BHA<br />BŐRHIBÁK<br />ELLENI SZÉRUM

PROBIO-BHA
BŐRHIBÁK
ELLENI SZÉRUM

A hormonális akné okozta pattanások ellen.

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,<br />HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,
HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

( 654 vélemény alapján )

UV-CLEAR

UV-CLEAR

( 2 vélemény alapján )

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel - S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

Többféleképpen használható formula zsíros, pattanásokra hajlamos bőrre

go to top