OK

OK 
Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Milyen hatással van a stressz a szervezetünkre?

  • KEDVENCEM

Határidők, vizsgák, be nem fejezett projektek, mindennapos rohanás? A stressz napjaink felgyorsult világában az egyik leggyakrabban emlegetett fogalom. De milyen hatással van a stressz az életünkre és a megjelenésünkre?

A stressz olykor bárkit a hatalmába keríthet. Habár úgy tűnhet, hogy a stressz kiváló hajtóerő, amely segítségünkre lehet a különböző sikerek elérésében, nem csak testünkre, de elménkre is káros hatással van. Melyek a stressz leggyakoribb „negatív hatásai” és hogyan vehetjük fel vele a harcot?

Fáradtnak látszó bőr és ráncok

Milyen hatással van a stressz a szervezetünkre?

Az irodában eltöltött hosszú, fárasztó nap, az alváshiány és az apróságok miatti fölösleges aggódás kimerültséghez vezethet. Ennek következtében nem csak, hogy fáradtnak érezzük magunkat, de ez a fáradtság arcbőrünkön is visszatükröződik. Bőrünk fáradtnak tűnik, fénytelen, szürkés és ezek a tényezők felgyorsítják az öregedését, azaz ráncok kialakulásához vezethetnek. Amennyiben mindezt ön is tapasztalja magán, ideje elővenni azt az arckrémet, amely energiát, valamint ragyogást ad a bőrnek és természetes úton feszesíti.

Egyre szaporodó bőrproblémák és pattanások

Milyen hatással van a stressz a szervezetünkre?

A stressz számtalan olyan reakciót képes beindítani az emberi szervezetben, melynek következtében elszaporodnak a bőrhibák, a mitesszerek és a pattanások. Ez megfelelő bőrápolással megelőzhető, elsősorban az arcbőr kíméletes tisztításával, illetve olyan krémek használatával, amelyek nem tömítik el a pórusokat. Ha egy-egy pattanás mégiscsak megjelenne arcbőrén, válasszon koncentrált helyi kezelést, amelynek köszönhetően a pattanások gyorsan eltűnnek.

Hajhullás

Milyen hatással van a stressz a szervezetünkre?

Az alváshiány, a nem megfelelő táplálkozás és a szorongás többek között a fejbőrünkre is hatással van. A haj nem jut elég vitaminhoz és a hajhullás mértéke fokozódik. Ezért próbáljon többet pihenni és aludni. A pihenés és az alvás nem csak a hajnak, de az ember szellemi, lelki állapotának is jót tesz. Ilyen esetekben speciális hajhullás elleni programokat és samponokat is segítségül hívhat.

Pihenjen sokat

Milyen hatással van a stressz a szervezetünkre?

Mi lehet a leghatékonyabb fegyver a stressz ellen? A pihenés. Relaxáljon és pihentesse elméjét futás vagy jóga közben. A jóga remek választás, mert ötvözi a meditációt és a mozgást, aminek köszönhetően nyugtatja a testet és az elmét is. De meglepheti magát egy finom étellel vagy akár egy aromaterápiás fürdővel is. Arcbőrét kényeztesse arcpakolással, amely visszaadja bőrének az elveszett energiát, és miközben a maszk hat, ön kényelmesen olvasgathatja kedvenc könyvét vagy hallgathatja kedvenc zenéjét. Egy szó, mint száz, fordítson egy kis időt saját magára is, és kényeztesse magát.

Legolvasottabb

A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

Életpillanatok

A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

A Slow Âge termékcsalád születése mögött az életvitel és azzal együtt az öregedés jelei lelassításának gondolata áll. A termékcsalád most két új taggal bővült: a Slow Âge nappali arckrémmel és a Slow Âge szemkörnyékápolóval. Mindkét termék segít felvenni a harcot az exposome-mal, azaz a bőrre károsan ható belső és külső hatások összességével.

olvassa el a cikket

go to top