OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

Hogyan ápolja problémás bőrét?

 • KEDVENCEM

Az arcbőr egy rendkívül érzékeny része az emberi szervezetnek. Szinte minden meglátszódik rajta. Befolyásolják fiziológiás és hormonális folyamatok, étkezési szokások, az illető életvitele és nem utolsó sorban pszichológiai tényezők.

A pattanásos arcbőrről legtöbbször a serdülők jutnak eszünkbe, a felnőtt nők közel fele azonban ugyanezzel a problémával küzd. Sok minden okozhat pattanásokat: öröklött hajlam, hormonális változások, a dohányzás, a nem megfelelő kozmetikai termékek és egyes gyógyszerek is.

Az akné egy krónikus betegség melyet, ha nem megfelelően kezelnek, akkor hegek maradhatnak utána a bőrön. Érdemes szakértő bőrgyógyászhoz fordulni a problémával, mivel a nem megfelelő ápolás a gyulladások terjedését okozhatja a bőr mélyebb rétegeiben, ami hegekhez és gyulladás utáni pigmentációhoz vezethet.

A közhiedelemben gyakran találkozunk olyan tapasztalatokkal, hogy nehéz, zsíros ételek elfogyasztása után sokkal zsírosabbá válik a bőrünk, vagy a csokoládé, olajos magvak fogyasztása esetén gyakrabban jelentkeznek pattanások. Ez tudományosan nem megalapozott tény és minden emberről nem mondható el, azonban ezek a megfigyelések rávilágítanak a táplálkozásunk és bőrünk egészsége közötti összefüggésekre. Kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással, megfelelő vitamin és ásványi anyag tartalmú étrenddel ezek a kórállapotok megelőzhetővé, illetve könnyen kezelhetővé válnak.

Ha pattanásokra hajlamos bőre van fontos, hogy kíméletes, hipoallergén, aknés bőrre kifejlesztett kozmetikumokat használjon. Egyéb kozmetikumok esetleg ronthatnak a helyzeten. Rendszeres és kíméletes ápolásra van szüksége: naponta kétszer (reggel és este) tisztításra és hidratálásra. A bőr hidratálása, nedvességtartalmának megőrzése – különösen téli hónapokban – fontos lépése a helyes bőrápolásnak, a dehidratáció esetén sérülnek a bőr védelmi funkciói és ez számos további bőrprobléma kialakulásához vezethet. Ha szeretnénk elfedni a pattanásokat, kifejezetten zsíros, problémás bőrre kifejlesztett készítményeket válasszunk, melyek ápolják a bőrt, este mindenképp alaposan távolítsuk el a sminket.

Fontos a fényvédelem és a bőrtípusnak megfelelő napvédő krém kiválasztása is.

A tartós stressz kiküszöbölése, a pihenés jótékony hatással van a bőr regenerációjára. A pattanásos bőr esetén az alacsony hiperglikémiás indexű ételek, italok, illetve a tejtermékek fogyasztása segíthet a gyulladás és a faggyútermelés csökkentésében.

Ikonikus termékeink

 • BESTSELLER

  3D korrekciós alapozó bőrfelszín-kisimító hatással - termék kép
 • Legolvasottabb

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  Életpillanatok

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  A Slow Âge termékcsalád születése mögött az életvitel és azzal együtt az öregedés jelei lelassításának gondolata áll. A termékcsalád most két új taggal bővült: a Slow Âge nappali arckrémmel és a Slow Âge szemkörnyékápolóval. Mindkét termék segít felvenni a harcot az exposome-mal, azaz a bőrre károsan ható belső és külső hatások összességével.

  olvassa el a cikket

  go to top