OK

OK 
Mégsem

Köszönjük

Bezárás

A hajhullás és a 4 évszak: hogyan kerülje el egész évben

 • KEDVENCEM

Ne aggódjon többé a hajhullás miatt ezekkel a szezonális tanácsokkal, amelyekkel a tincsei továbbra is dúsak és egészségesek maradhatnak!

A hajhullás és a 4 évszak: hogyan kerülje el egész évben

A szezonális hajhullás egy gyakori és átmeneti, visszafordítható állapot, amely különösen ősszel és tavasszal szembetűnő. A szokásos hajhullás mértéke naponta 50 és 100 hajszál között ingadozik, de meg is sokszorozódhat! Ne aggódjon: ez a változás egy természetes adaptációs folyamat és általában nem tart tovább 4-6 hétnél!

Ősz: felkészülés a hidegebb időjárásra

Egy, a Dermatology journalban megjelent svéd kutatás kimutatta, hogy az ősszel megnövekvő hajhullást a júliusban bekövetkező megnövekedett hajnövekedés okozza, ami az erős UV-sugárzás ellen hivatott védeni. Általában októberben és novemberben éri el a szezonális hajhullás a maximumát. Amennyiben a nyár vége felé kezdi érezni a szezonális hajhullás megjelenését, akkor eljött az ideje, hogy a hajápolási termékei közé beiktasson egy hajhullás elleni kezelést! Minél előbb kezdi, annál könnyebben érzi majd a különbséget!

Tél: figyeljen a fejbőre egészségére

Télen lecsökken a levegő nedvességtartalma, ami a legtöbb nőnél és férfinál a fejbőr kiszáradását okozza. A göndör haj sínyli meg ezt a leginkább, mert ez a hajtípus drasztikusan reagál a hőmérséklet ingadozására. Amennyiben ősszel elkezdett használni egy hajhullás elleni kezelést, folytassa tovább ennek a használatát! Az Aminexil bizonyított eredményeket nyújt a fejbőr állapotának javításában és a hajszálak rögzítésében!

Tavasz: a hajhullás szempontjából a 2. legerősebb évszak

A nappalok hosszának növekedésével, a hajnak több ápolásra van szüksége – a University of Maryland Medical Center tanulmányai kimutatták, hogy amikor világos van, a melatonin – egy hormon, amely főszerepet játszik a hajhagymák egészséges működésében - termelés csökken. A test új évszakhoz való alkalmazkodása során a haj általános egészsége sérülhet. Sokan fogyasztanak immunrendszer erőstő étrend kiegészítőket tavasszal, válasszon olyat, amely aminosavakat tartalmaz, ami a hajat képező keratin protein alapja. A Harvard Egyetem kutatói a proteinhiányt azonosították, mint a hajhullás fő okozóját.

Nyár: maradjon a hűvösben és élvezze a napsütést

Egyesek úgy vélik, hogy azért hullik a hajunk nyáron, hogy lehetővé tegye a testünk jobb lehűtését. Ugyanakkor ezt nehéz bizonyítani, mivel a hajszálak közel 100 nap után hullanak ki, miután a növekedésük leáll és nyugalmi fázisba lépnek. Az erős napsugárzás nemcsak a bőrnek árthat, de irritálhatja a fejbőrt és kiszáríthatja a hajszálakat is. Kerülje hát a túlzott napsugárzást és gondoskodjon a megfelelő védelemről és táplálásról is, hajpakolások segítségével. Nézze meg a Dercos kínálatát!

Ikonikus termékeink

 • AMINEXIL CLINICAL 5 - FÉRFIAKNAK
 • AMINEXIL CLINICAL 5 - NŐKNEK
 • Legolvasottabb

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  Életpillanatok

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  A Slow Âge termékcsalád születése mögött az életvitel és azzal együtt az öregedés jelei lelassításának gondolata áll. A termékcsalád most két új taggal bővült: a Slow Âge nappali arckrémmel és a Slow Âge szemkörnyékápolóval. Mindkét termék segít felvenni a harcot az exposome-mal, azaz a bőrre károsan ható belső és külső hatások összességével.

  olvassa el a cikket

  A változókor különböző tünetei a testen

  Életpillanatok

  A változókor különböző tünetei a testen

  A változókor során testünk megváltozik, ez az élet elkerülhetetlen velejárója. Valójában a testalkatunk, a hajunk, a bőrünk, a teljes megjelenésünk megváltozik, mintha az öregedés folyamata hirtelen felgyorsulna, kifelé irányuló jelként - mintegy árulásként -, hogy már beléptünk az életünk következő szakaszába. És ez hogyan is ne érintene mélyen?

  olvassa el a cikket

  go to top