OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

8 tipp, hogy topformában maradjunk menopauza idején

A menopauza új életszakaszt jelent, melyre örömmel és optimizmussal is tekinthetünk. Kövessük az alábbi 8 tippet a nyugodt, egészséges és kiegyensúlyozott állapotért az átmeneti időszak idején.

8 tipp, hogy topformában maradjunk menopauza idején

Sokan megfigyelhettük már, hogy 50 év felett könnyebbé válik a magunkról való gondoskodás és a szükségletek előrébb sorolása, melyek által jobban élvezzük az életet. Jobban ismerjük az erősségeinket és a korlátainkat, mint a 20-as és 30-as éveinkben, és örömmel, magabiztossággal várjuk a kalandokkal teli, új életszakaszt. Az alábbi 8 tipp segítségünkre lesz abban, hogy szellemileg, fizikailag és érzelmileg is topformában maradjunk a menopauza idején.

1. Mozogjunk, hogy jó hangulatunk és egészséges csontjaink legyenek

A menopauza során bekövetkező hormonális változások gyengébb csontokhoz és izomvesztéshez vezethetnek. Ezért fontos, hogy beépítsük a testmozgást a napi rutinba, legyen szó a sportolás bármely formájáról. Az edzés során felszabaduló endorfinok ráadásul a hangulatunkra is jó hatással lehetnek.

2. Alakítsuk a hálószobát alvásbaráttá

A pihentető alváshoz a hűvös, csendes és sötét hálószoba a legoptimálisabb. Mindez különösen akkor fontos, ha a hormonális változások miatt éjszakai izzadásban vagy hőhullámokban szenvedünk.

3. Minél több antioxidáns szerepeljen az étrendünkben

Fogyasszunk bőségesen antioxidánsokban gazdag ételeket - például friss gyümölcsöket, zöldségeket, szójából készült termékeket és zöld teát - melyek bizonyítottan elősegítik a menopauza során fellépő oxidatív stressz csökkentését, amely felgyorsult öregedéshez vezethet.

4. Alkoholt csak mértékkel fogyasszunk, és felejtsük el a dohányozást

A mérsékelt alkohol fogyasztás (legfeljebb napi 2 egység) az egészséges élet része, de sose lépjük túl a megadott mennyiséget. A dohányzásról jó, ha teljesen lemondunk:  tanulmányok kimutatták, hogy felgyorsíthatja az öregedési folyamatot, gyengítheti a csontokat és egyéb súlyos egészségügyi problémákat okozhat

5. Fogyasszunk sok kalciumot és D-vitamint, valamint csökkentsük a zsír- és cukorbevitelt

A topformánk megőrzése érdekében sok kalciumot és D-vitamint tartalmazó étrendet kövessünk, mivel mindkettő nélkülözhetetlen a csontok egészségéhez. Mindeközben korlátozzuk a zsír- és hozzáadott cukor bevitelét. Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek és leveles zöldségek kiváló kalciumforrások, míg a tejet gyakran D-vitaminnal gazdagítják.

6. Tartsuk bőrünket frissen és hidratáltan

50 év feletti a bőrápolás komplex lehet: a hormonális ingazodások kiszáríthatják a bőrt, amely ezáltal elveszti a rugalmasságát. A bőr nedvességének és feszességének helyreállításához próbáljuk ki a Neovadiol Compensating Complex nappali arcápolót. A forradalmian új formula észrevehetően simábbá, frissebbé és hidratálttá teszi a bőrt, miközben ellensúlyozza a tömörség csökkenését.

7. Napozzunk, de mértékkel

A túl sok napfény károsíthatja a bőrt, a túl kevés ellenben megfoszthatja a létfontosságú D-vitamintól, amely kiemelten fontos a csontok szilárdságához. Ezért érdemes minél többet napoznunk, de persze mértékkel. Már néhány perc is elegendő lehet, de ügyeljünk rá, hogy mindig használjunk fényvédőt.

8. Végezzünk mindfulness gyakorlatokat

A mindfulness gyakorlásának előnyeit számos klinikai vizsgálat bizonyította: többek között csökkenti a stresszszintet és fokozza a jólétet. Már napi 10 perc gyakorlás is számos előnnyel járhat a kutatók szerint, de érdemes 20 vagy 30 percet gyakorolnunk a maximális stresszoldás érdekében.

Hetente néhányszor szánjunk rá időt, hogy mély légzőgyakorlatokat végezzünk vagy építsünk be a napi rutinunkba egy gyengéd jógagyakorlást.

Ikonikus termékeink

 • BESTSELLER

  COMPENSATING COMPLEX nappali arckrém normál, kombinált bőrre - termékkép
 • COMPENSATING COMPLEX szérum - termékkép

  NEOVADIOL

  COMPENSATING COMPLEX szérum

  Szérum

  A tömörebb és ragyogóbb arcbőrért

 • COMPENSATING COMPLEX hűsítő éjszakai arckrém - termékkép

  NEOVADIOL

  COMPENSATING COMPLEX hűsítő éjszakai arckrém

  Éjszakai arckrém

  A tömörebb és ragyogóbb arcbőrért

 • Legolvasottabb

  Az "urban ageing" jelenség

  Slow life

  Az "urban ageing" jelenség

  Milyen hatással van az arcbőrre a városi környezet? Az olyan tényezők, mint  pl. a dohányzás, a szmog és a stressz, melyekkel a városokban nap mint nap szembe kell néznünk - összefoglaló nevén az exposome - szoros kapcsolatban állnak a bőr idő előtti öregedésével. Milyen megoldást kínál erre a Vichy?

  olvassa el a cikket

  go to top

  Skinconsult

  BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
  AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

  Bőrelemzés
  1 perc
  alatt

  Csináljon egy szelfit

  Töltse ki a profilját

  Személyre szabott
  bőrápolási tanácsok

  v_woman-2.jpg
  Finom vonalakErőssége
  Szem alatti ráncokFókuszpont
  Feszességvesztés

  Fedezze fel: SkinconsultAI

  circle1circle2circle3circle4