OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

7 menopauza-barát sport

7 menopauza-barát sport

Ha a többséghez tartozunk, akkor az évek során valószínűleg már többféle sportot kipróbáltunk. Először imádjuk az ötletet, majd megvásároljuk a felszerelést és a tagságit, végül az élet közbeszól, és sosem lesz belőle rendszeres rutin. Ismerős szituáció?


Néhány alkalmat kihagyunk, amely hamarosan hónapokká válik, és már nem szeretnénk visszatérni a csoportba, attól tartva, hogy túlságosan kínos lesz a helyzet. Feltehetően mindannyiunkkal megtörtént már.


A fogadalmak gyorsan elfelejtődnek, ha kevés az időnk és túlságosan elfoglaltak vagyunk. A fittségre és egészségesebb életmódra való törekvés azonban javítani fog a közérzetünkön, ezért fontos, hogy a menopauza alatt betartsuk a rutint.

Melyik a legjobb sport változókor idején?

A legjobb egyszerűen az, amely mellett kitartunk. A legfontosabb, hogy találjunk valamit, ami motivál minket és ragaszkodjunk hozzá. Nem elég egyszer megtennünk, rendszeresen csinálnunk kell. Tehát fontos, hogy olyan tevékenységet válasszunk, amelyet élvezünk és motivál minket, de mindenekelőtt legalább hetente 2-4 alkalommal érdemes rá időt fordítanunk. 

A jó hír, hogy egyik sport sem jobb, mint a másik. Ideális esetben a következő elv alapján két, egymást kiegészítő tevékenységet érdemes kombinálnunk: egy nagy intenzitású állóképességi sportot és egy szelídebb mozgásformát.

Melyik állóképességi sportot válasszuk menopauza idején?

Válasszunk olyan állóképességi sportot, amely erősíti a szívet, kalóriaégető és izomtömeget fejleszt. Hetente kétszer, 30-40 percig végezzük.

Futás
Az egyik legjobb tevékenység a menopauza tüneteinek enyhítéséhez, mert erősíti a csontokat és kardiovaszkuláris szempontból is előnyös lehet. Ha ezt a sportot választjuk, ügyeljünk rá, hogy megfelelő futócipőt válasszunk, amely tökéletesen illik a lábunkra. Tanulmányok kimutatták, hogy a heti két-három alkalommal és mérsékelt tempóban végzett 1-2,5 órás futás növeli a várható élettartamot.

Gyaloglás
Megfelelő lábbelivel és 5-6km/órás sebességgel valódi sportnak számít, ráadásul ellenjavallatok nélkül. A gyaloglás remek módszer, ha már évek óta nem mozogtunk és valami olyannal próbálkoznánk, ami nem túlságosan megerőltető. Fektessünk be egy lépésszámlálóba, és napi 10 000 lépés legyen a cél.

Úszás
Az úszás a felsőtestet és a lábizmokat edzi. A víz alátámasztja a testet, amely megvédi a törékeny ízületeket, de egyben azt is jelenti, hogy ez a mozgásforma nincs hatással a csonttömegre.


Biciklizés
Ha a futás túl sok terhet ró az izületeinkre, a kerékpározás jó alternatíva lehet a lábak, a fenék és a hát izmainak karbantartására, valamint a hasi és a perineális izmok stimulálásához. Ugyanakkor - csakúgy, mint az úszás - nincs hatással a csontok sűrűségére.

Milyen "szelídebb" mozgásformák ajánlottak menopauza idején?

A rugalmasság és az egyensúly javítása, valamint a csontokat támasztó mélyizmok tonizálása érdekében heti kétszer egy órában az állóképességi sportok mellett gyengédebb gyakorlatokat érdemes végeznünk.

Jóga
Ennek a tevékenységnek az egyik előnye, hogy bármilyen szinten űzhető, ezáltal abszolút kezdők számára is ajánlott! Számos jógafajta közül választhatunk: lassabb vagy energikusabb, atlétikus vagy haladó szintű, mindenki ízlésének és képességének létezik megfelelő irányzat. Általánosságban, a jóga segít megőrizni az ízületek egészségét, fenntartja a hajlékonyságot, enyhíti a hátfájást és serkenti a vérkeringést. Ezenkívül javítja az egyensúlyt, erősíti a törzsizmokat és elősegíti a testúly megtartását. Továbbá a stresszre a stresszre és a szorongásra gyakorolt jótékony hatásáról ismert.

Pilátesz
Noha sok párhuzam létezik a pilátesz és a jóga között - jobb hajlékonyság és egyensúly, tónusos törzsizmok -, a piláteszben minden egyes testtartás kifejezetten a hasi és a perineális izmokra összpontosít, ezáltal valódi menopauzás tüneteket enyhítő tevékenység!

Csikung
Légzőgyakorlatok rendszere statikus és mozgó testtartásokkal kombinálva. Ez a hagyományos kínai mozgásforma erősíti a törzsizmokat, dolgozik az egyensúlyon és csökkenti a hátizmokban keletkező feszültséget. Minden lassan és finoman történik, amely igen vonzóvá teheti a kevésbé sportosak szemében.

Ikonikus termékeink

 • COMPENSATING COMPLEX szérum - termékkép

  NEOVADIOL

  COMPENSATING COMPLEX szérum

  Szérum

  A tömörebb és ragyogóbb arcbőrért

 • Új

  Peri-Menopause Bőrtömörség Fokozó és Bőrfeszesítő Nappali Krém - termékkép
 • COMPENSATING COMPLEX száj- és szemkörnyékápoló - termékkép

  NEOVADIOL

  COMPENSATING COMPLEX száj- és szemkörnyékápoló

  Szemránckrém

  A megszépülő mosolyért és tekintetért

 • Legolvasottabb

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  Életpillanatok

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  A Slow Âge termékcsalád születése mögött az életvitel és azzal együtt az öregedés jelei lelassításának gondolata áll. A termékcsalád most két új taggal bővült: a Slow Âge nappali arckrémmel és a Slow Âge szemkörnyékápolóval. Mindkét termék segít felvenni a harcot az exposome-mal, azaz a bőrre károsan ható belső és külső hatások összességével.

  olvassa el a cikket

  Hogyan ápolja problémás bőrét?

  Életpillanatok

  Hogyan ápolja problémás bőrét?

  Az arcbőr egy rendkívül érzékeny része az emberi szervezetnek. Szinte minden meglátszódik rajta. Befolyásolják fiziológiás és hormonális folyamatok, étkezési szokások, az illető életvitele és nem utolsó sorban pszichológiai tényezők. Ez utóbbiak közül legfontosabbak a stressz és az önbizalom.

  olvassa el a cikket

  go to top