OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

5 tanács hajhullás ellen

Több hajszál marad a hajkeféjében fésülködés után, mint korábban? Ne ijedjen meg! Olvasson tovább, hogy megismerje legjobb hajhullás elleni tanácsainkat!

5 tanács hajhullás ellen

A probléma gyökere

Míg a hajhullás rengeteg különböző okra vezethető vissza, maga a tény elég egyszerűen megmagyarázható. A haj azért válik hajlamossá a hullásra, mert a hajszál “gyengén” csatlakozik a fejbőrhöz: más szóval a meggyengült hajszál a nem egészséges fejbőr eredménye. Ez alapján, amikor hajhullás elleni vagy hajhullást csökkentő terméket keres, olyan terméket érdemes választania, amely a gyökereknél hat, erősítve a hajhagymákat és kedvező hatást gyakorol a fejbőrre az erősebb haj növekedéséért és az egészségesebb fejbőrért!

Válassza a megfelelő sampont

A célzott hajhullás elleni kezelés kiegészítéseként érdemes még olyan sampont választani, amelyet kifejezetten hullásra hajlamos hajra fejlesztettek ki, lehetőség szerint szulfátmenteset, a gyenge hajhagymák további sérüléseinek elkerülésének érdekében. Végezetül pedig, nagyon óvatosan öblítse ki a haját: bizonyosodjon meg arról, hogy minden habot kiöblített, ezzel elkerülve a haj elnehezítését.

Bánjon kíméletesen a hajával

Ha úgy érzi, hogy jobban hullik a haja, mint korábban, érdemes különösen odafigyelni hajformázás közben. Ne fésülje túl erősen, hogy ne húzza a hajat és használjon hajerősítő balzsamot, ami elősegíti a kifésülést és megerősíteni a hajat a töredezéssel szemben. Ne tűzze fel szorosan a haját hosszabb ideig, válasszon laza frizurát! Végül pedig próbálja nem festeni a haját, mert a hajfestékek gyakran tartalmaznak erős kémiai anyagokat, amelyek tovább növelhetik a hajhullást. Korlátozza a hő használatát is. Hajszárításhoz és hajvasaláshoz válassza a legalacsonyabb hőfokozatot, mert az erős hő is károsíthatja a hajat és javasoljuk, hogy ezeket olyan ritkán használja, amennyire csak lehet.

Masszírozza a fejbőrét

Ujjhegyei segítségével erősen, körkörös mozdulatokkal masszírozza át a fej oldalát és a fejtetőt a haj serkentéséért egészen a gyökerektől. Ez javítja a fejbőr vérkeringését, ami a haj gyökereit levegőhöz juttatja és elősegíti egészséges növekedésüket.

Változtasson az étrendjén

Fontos, hogy elegendő megfelelő tápanyagot fogyasszon, ha szeretné a haját a hajhagymáktól a hajvégekig ápolni. Olvassa el a legjobb tápanyagok listáját a gyönyörű és egészséges hajért!

Legolvasottabb

A korpásodás különböző típusai

Hajápolás

A korpásodás különböző típusai

Ha a korpásodás minden igyekezete ellenére sem múlik, akkor ideje megváltoztatnia a kezelését! Elmondjuk, hogyan kezelje a száraz és zsíros korpát, valamint elmagyarázzuk a kettő közötti különbséget.

olvassa el a cikket

Hajápolás

Szakértőink tippjei: hogyan harcoljunk a hajhullás ellen

Hajunk, a bőrünkhöz hasonlóan védőfunkciót lát el, véd a környezeti ártalmakkal szemben. Továbbá fontos meghatározója mindennapi megjelenésünknek, hiszen az egészséges, dús hajzat önbizalmat is ad viselőjének. Ezért kiemelten fontos, hogy megfelelően ápoljuk hajunkat. Amikor azt tapasztaljuk, hogy az átlagosnál több hajszál jelenik meg a mosdóban, ruháinkon vagy a padlón, akkor valamiféle változás zajlik a szervezetünkben, így első lépésként mindenképpen fel kell tárnunk ennek okait.

olvassa el a cikket

Tanácsok: hogyan harcolhat a hajhullás ellen

Hajápolás

Tanácsok: hogyan harcolhat a hajhullás ellen

Ne hagyja, hogy a hajhullás miatt csökkenjen az önbecsülése! Fedezze fel a Vichy 5 tanácsát a hajhullás és a kopaszodás megfékezésének elősegítésére és próbálja ki az Aminexil Clinical 5 Többfunkciós hajápoló programot hajhullás ellen.

olvassa el a cikket

go to top