OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

5 tanács a ráncok kialakulásának megelőzésére

Ráncok több tényező kombinációjaként jönnek létre. Íme 5 tanács, hogy egy lépéssel előrébb járjon és még a kialakulásuk előtt megelőzze őket… Intsen búcsút a ráncoknak, mielőtt kialakulnának!

Fényvédelem

Az egyik legjelentősebb, külső bőröregedést kiváltó hatás az UV-sugárzás által okozott károsodás. A bőr akár felhős időben is károsodást szenvedhet. A hosszú távú károsodás megelőzéséért a szabadban mindig viseljen fényvédőt, ne tartózkodjon a napon a legmelegebb órákban, amikor csak lehetséges viseljen kalapot és válassza inkább az árnyékot! Ez az utolsó tipp alapvető fontosságú a szemek körüli kisebb ráncok, másnéven a szarkalábak elkerüléséért, amelyek az állandó hunyorgástól alakulnak ki.

A jó alvás

Az alvás alapvető fontosságú az üde bőrért és feszes megjelenésért. Miközben mi álmodunk, a bőrünk megjavítja és feszesíti önmagát. Elegendő alvás nélkül a bőr nem csupán fakónak látszik, de a feszesség hiánya apró ráncok kialakulásához is vezet. A fáradtság által okozott ráncok kialakulására leginkább hajlamos helyek a szemek és a száj környéke.
A legideálisabb a 8 órás, háton fekvő alvás. Hogy miért? Ha nem nyomjuk órákon át az arcunkat a párnába, akkor az úgynevezett "párna nyomok" nélkül ébredhetünk. A fiatalabb bőrről ezek a nyomok azonnal eltűnnek, de az öregedés által okozott csökkenő kollagén- és elasztinszint miatt az idősebb bőr már nem regenerálódik olyan gyorsan.

Vízhiány

Elegendő víz és hidratálás hiányában a bőrsejtek elveszítik teltségüket és a bőr egyenetlenné és sérülékennyé válik. Bőre hidratálásának elősegítéséért igyon több vizet, de fontos a rendszeres bőrápolási rutin betartása is: mind nappali, mind éjszakai krém alkalmazásával!

Vitaminok

A bőr üdesége belsőleg kezdődik. A vitaminok és ásványi anyagok közül a bőr számára a legalapvetőbb a C-vitamin. Antioxidáns tulajdonságairól ismert (az oxidáció a korai bőröregedés egyik legfőbb okozója!), de segíthet fokozni a kollagéntermelést is és védeni a bőrt az UV-sugarakkal szemben. De ne csak alkalmanként szedje, készítsen magának rendszeresen egészséges ételeket: a C-vitamin megtalálható a citrusfélékben, a zöld leveles zöldségekben, a paradicsomban, a brokkoliban, a cseresznyében és a zöldborsóban is!

Bőrápolás

Az nagyon jó, ha van mindennapos bőrápolási rutinja! De tudta Ön, hogy az is fontos, hogy hogyan viszi fel a krémeket a bőrére? Ahelyett, hogy gyorsan végigsimítaná a bőrén a krémet és/vagy a szérumot, ujjhegyei segítségével végezzen egyszerű masszázst! Ez biztosítja a hatóanyagok bejutását a bőrbe és segíthet serkenti a vérkeringést is!

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

go to top