OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

5 szuper gyümölcs a gyönyörű bőrért

A bőr ápolásával kapcsolatban nem elegendő csak a külső ápolásra gondolni! Olvassa el cikkünket arról az 5 gyümölcsről, amelyet érdemes az étrendjébe csempészni, ha üdén ragyogó arcbőrt szeretne!

5 szuper gyümölcs a gyönyörű bőrért

A narancs

Javarészt lenyűgöző béta-karotin – az élénk színt adó pigment – szintjének köszönhetően a narancs kitűnő öregedésgátló. Tele A-pro-vitaminnal, amely segíthet harcolni a leégés ellen, valamint csökkenteni a bőr érzékenységét az UV-sugarakkal szemben, a narancs jelentős mennyiségű C-vitamint is tartalmaz, amely elősegíti a telt, fiatalos bőrt a kollagén termelés támogatásával.

Az áfonya


Gyakran a természet egyik leghatékonyabb szuperélelmiszerének nevezett áfonya a színét az antocianin nevű pigmentnek köszönheti, ami az antioxidánsok egyik fajtája. Csakúgy, mint a többi vörös vagy lila színű bogyó (pl. az áfonya és a goji bogyó), az áfonya is erős öregedésgátló hatású, segít harcolni az öregedés jelei ellen a szabadgyökök által okozott károk csökkentése által, amelyekért a káros külső tényezők a felelősek.

Acai bogyók

Az E-vitaminban gazdag (az egészséges bőr, haj és köröm felelőse) acai bogyók gyulladásgátló tulajdonságaikról ismertek. Ha aknés a bőre, használjon teljesen természetes, acai bogyót vagy acai olajat tartalmazó maszkot, amely segíthet a bőr pirossága ellen, míg a magas antioxidáns szintje segíthet javítani a bőr keringését. Valódi természetes hámlasztó!

Az avokádó

Vita folyik arról, hogy az avokádó gyümölcs-e vagy zöldség, de egy dolog biztosan nem kétséges! A bőrre gyakorolt jótékony hatása! Tele zsírsavakkal, amelyek rendkívül hatásos hidratálók, az avokádó a bőr felszíne alatt is jótékony hatást gyakorol a bőrre: magas A-vitamin tartalma segít fokozni a sejtek regenerálódását – ez nagyszerű hír a fáradt, stresszes, a napsütés vagy a környezetszennyezés által okozott károktól szenvedő bőrnek. Ki mondta, hogy minden rossz, ami zsíros?

A vörös áfonya

A fekete áfonyához hasonlóan, a vörös áfonya is flavonoidokban gazdag, ami a polifenolok egyik ága, amelyek lenyűgöző oxidatív stressz elleni hatásukról ismertek. Az áfonya gyümölcslé vagy bogyó formájában való fogyasztása fényesebb és ragyogóbb bőrt eredményezhet. Továbbá az áfonya savas kémiai összetétele segíthet enyhíteni a túl zsíros vagy kifényesedő bőr jeleit, valamint nyugtatni a bőr kipirosodását.

go to top