OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

5 szakértői tanács a vékonyszálú haj dúsításáért

Az Ön haja is vékonyszálú és lelapulásra hajlamos? Semmi gond! Itt megtalálja szakértői tanácsainkat hajkoronájának dúsításáért.

5 szakértői tanács a vékonyszálú haj dúsításáért

Mindegy, hogy a haja természetesen gyenge vagy a stressz hatására vékonyodik el, Fred Birault blogger és fodrász tud Önnek megoldást javasolni! A vékonyszálú hajjal könnyebb dolgozni, ezért ne keseredjen el, ha ilyen hajat örökölt - Fred tudja hogyan teheti dússá!

Ne legyen elégedetlen!

“Olyan sok vendégem van, aki vékonyszálú vagy ritka hajra panaszkodva érkezik hozzám,” mondja Fred. “Azt szoktam mondani nekik: ‘Ígérem, hogy minden rendben lesz – a vékonyszálú haj még nem jelenti a világ végét!’”

A következő lépések: a megfelelő frizura vékonyszálú hajhoz

Fred szerint a megfelelő frizura:
Hossza a váll fölé vagy a vállig érjen, hogy ne lapuljon le.
Frufru? Igen, mondja Fred, ha illik az arcformájához: “A frufru dússágot vesz el a haj többi részétől, de szerkezetet is ad a hajnak és keretet az arcnak.”
Elválasztás középen? Fred nem javasolja: “A komoly és drámai választékok látni engedik a fejbőrt, kiemelve a hajtöveknél vékonyabb hajat.”

A vékonyszálú haj festése: a csodás megoldás

És a hajfestés? Fred szerint szabad, de vigyázzon ne válasszon extrém színeket (például platina szőkét vagy nagyon sötét feketét). Miért? A haj vékonyszálúbbnak tűnik, amikor a fény áthatol rajta, ezért az extrém világos vagy sötét árnyalatok nem segítik elő a dús hatást. Ez a hatás még erőteljesebb, ha erős a kontraszt a fejbőr színével. Akkor milyen színt válasszon? A sötétszőke, az arany vagy a méz árnyalatok, a világosbarnától a középbarnáig mind segítenek lágyítani a vékony vagy ritka haj megjelenését. Játék a fénnyel: használja ki a haj természetes fényét a ritkább foltok elrejtéséhez. ‘A haj kontúrozása’ – a hajápolás világának egyik legújabb trendje egy szuper megoldás, ha finom dússágot szeretne adni a hajának. Ez a hagyományos melírozásnál egy kifinomultabb megoldás, amely egy kis számú, stratégiailag elhelyezett tincs enyhe festéséből áll, a teltebb, az Ön haját jól kiemelő megjelenésért.

Vékonyszálú haj: hogyan mossa

Hajmosáskor, Fred javasolja, hogy a hajtövekre összpontosítson, ne a haj hosszára. Ha a tenyerével habosítja, akkor inkább lelapítja a hajat, a megemelés helyett, ezért használja inkább az ujjhegyeit! Ha hosszú haja van, kerülje a hajvégek mosását – csak fésülje át őket az ujjaival kiöblítéskor. Koncentráljon a hajtövekre, mert itt képződnek a lerakódások és a többlet faggyú. Ha az Ön haja természetesen göndör vagy hullámos, ne használjon sampont, mert a balzsam is elegendő hatóanyagot tartalmaz a haj megfelelő megtisztításához. A túl sok termék használatának kerülése nagyon jó trend a gyenge hajnak, mert segíthet megerősíteni a hajszálakat azok elnehezítése nélkül túl sok termékkel.

A vékonyszálú haj formázása: hogyan?

Fred szerint a vékonyszálú haj formázása nagyon egyszerű: a kevesebb több! A hajvasalás, a göndörítés, a hajszárítás, a haj húzása, tupírozása és kifésülése – mind túl erősek a gyenge hajnak és csak még vékonyabb, gyengébb hajat eredményeznek. Ezek helyett dolgozzon a haja természetes textúrájával és próbálja maximalizálni az esését egy texturizáló termékkel. Csak vigyázzon, ne vigye túlzásba: válasszon “művészein laza” frizurát a kissé kócos-sikkes megjelenésért. 

Legolvasottabb

A korpásodás különböző típusai

Hajápolás

A korpásodás különböző típusai

Ha a korpásodás minden igyekezete ellenére sem múlik, akkor ideje megváltoztatnia a kezelését! Elmondjuk, hogyan kezelje a száraz és zsíros korpát, valamint elmagyarázzuk a kettő közötti különbséget.

olvassa el a cikket

Hajápolás

Szakértőink tippjei: hogyan harcoljunk a hajhullás ellen

Hajunk, a bőrünkhöz hasonlóan védőfunkciót lát el, véd a környezeti ártalmakkal szemben. Továbbá fontos meghatározója mindennapi megjelenésünknek, hiszen az egészséges, dús hajzat önbizalmat is ad viselőjének. Ezért kiemelten fontos, hogy megfelelően ápoljuk hajunkat. Amikor azt tapasztaljuk, hogy az átlagosnál több hajszál jelenik meg a mosdóban, ruháinkon vagy a padlón, akkor valamiféle változás zajlik a szervezetünkben, így első lépésként mindenképpen fel kell tárnunk ennek okait.

olvassa el a cikket

Tanácsok: hogyan harcolhat a hajhullás ellen

Hajápolás

Tanácsok: hogyan harcolhat a hajhullás ellen

Ne hagyja, hogy a hajhullás miatt csökkenjen az önbecsülése! Fedezze fel a Vichy 5 tanácsát a hajhullás és a kopaszodás megfékezésének elősegítésére és próbálja ki az Aminexil Clinical 5 Többfunkciós hajápoló programot hajhullás ellen.

olvassa el a cikket

go to top

Skinconsult

BŐRGYÓGYÁSZOKKAL KIFEJLESZTETT ALGORITMUS,
AMELY A BŐRÖREGEDÉS LÁTHATÓ JELEIT ELEMZI

Bőrelemzés
1 perc
alatt

Csináljon egy szelfit

Töltse ki a profilját

Személyre szabott
bőrápolási tanácsok

v_woman-2.jpg
Finom vonalakErőssége
Szem alatti ráncokFókuszpont
Feszességvesztés

Fedezze fel: SkinconsultAI

circle1circle2circle3circle4