OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

5 szakértői tanács a vékonyszálú haj dúsításáért

Az Ön haja is vékonyszálú és lelapulásra hajlamos? Semmi gond! Itt megtalálja szakértői tanácsainkat hajkoronájának dúsításáért.

5 szakértői tanács a vékonyszálú haj dúsításáért

Mindegy, hogy a haja természetesen gyenge vagy a stressz hatására vékonyodik el, Fred Birault blogger és fodrász tud Önnek megoldást javasolni! A vékonyszálú hajjal könnyebb dolgozni, ezért ne keseredjen el, ha ilyen hajat örökölt - Fred tudja hogyan teheti dússá!

Ne legyen elégedetlen!

“Olyan sok vendégem van, aki vékonyszálú vagy ritka hajra panaszkodva érkezik hozzám,” mondja Fred. “Azt szoktam mondani nekik: ‘Ígérem, hogy minden rendben lesz – a vékonyszálú haj még nem jelenti a világ végét!’”

A következő lépések: a megfelelő frizura vékonyszálú hajhoz

Fred szerint a megfelelő frizura:
Hossza a váll fölé vagy a vállig érjen, hogy ne lapuljon le.
Frufru? Igen, mondja Fred, ha illik az arcformájához: “A frufru dússágot vesz el a haj többi részétől, de szerkezetet is ad a hajnak és keretet az arcnak.”
Elválasztás középen? Fred nem javasolja: “A komoly és drámai választékok látni engedik a fejbőrt, kiemelve a hajtöveknél vékonyabb hajat.”

A vékonyszálú haj festése: a csodás megoldás

És a hajfestés? Fred szerint szabad, de vigyázzon ne válasszon extrém színeket (például platina szőkét vagy nagyon sötét feketét). Miért? A haj vékonyszálúbbnak tűnik, amikor a fény áthatol rajta, ezért az extrém világos vagy sötét árnyalatok nem segítik elő a dús hatást. Ez a hatás még erőteljesebb, ha erős a kontraszt a fejbőr színével. Akkor milyen színt válasszon? A sötétszőke, az arany vagy a méz árnyalatok, a világosbarnától a középbarnáig mind segítenek lágyítani a vékony vagy ritka haj megjelenését. Játék a fénnyel: használja ki a haj természetes fényét a ritkább foltok elrejtéséhez. ‘A haj kontúrozása’ – a hajápolás világának egyik legújabb trendje egy szuper megoldás, ha finom dússágot szeretne adni a hajának. Ez a hagyományos melírozásnál egy kifinomultabb megoldás, amely egy kis számú, stratégiailag elhelyezett tincs enyhe festéséből áll, a teltebb, az Ön haját jól kiemelő megjelenésért.

Vékonyszálú haj: hogyan mossa

Hajmosáskor, Fred javasolja, hogy a hajtövekre összpontosítson, ne a haj hosszára. Ha a tenyerével habosítja, akkor inkább lelapítja a hajat, a megemelés helyett, ezért használja inkább az ujjhegyeit! Ha hosszú haja van, kerülje a hajvégek mosását – csak fésülje át őket az ujjaival kiöblítéskor. Koncentráljon a hajtövekre, mert itt képződnek a lerakódások és a többlet faggyú. Ha az Ön haja természetesen göndör vagy hullámos, ne használjon sampont, mert a balzsam is elegendő hatóanyagot tartalmaz a haj megfelelő megtisztításához. A túl sok termék használatának kerülése nagyon jó trend a gyenge hajnak, mert segíthet megerősíteni a hajszálakat azok elnehezítése nélkül túl sok termékkel.

A vékonyszálú haj formázása: hogyan?

Fred szerint a vékonyszálú haj formázása nagyon egyszerű: a kevesebb több! A hajvasalás, a göndörítés, a hajszárítás, a haj húzása, tupírozása és kifésülése – mind túl erősek a gyenge hajnak és csak még vékonyabb, gyengébb hajat eredményeznek. Ezek helyett dolgozzon a haja természetes textúrájával és próbálja maximalizálni az esését egy texturizáló termékkel. Csak vigyázzon, ne vigye túlzásba: válasszon “művészein laza” frizurát a kissé kócos-sikkes megjelenésért. 

Ikonikus termékeink

Densi-Solutions Hajsűrűség fokozó koncentrátum - termékkép

Densi-Solutions
Hajsűrűség fokozó koncentrátum

A sűrűbb, erősebb hajért.

( 1 vélemény alapján )

Densi-Solutions Hajdúsító sampon - termékkép

Densi-Solutions
Hajdúsító sampon

A sűrűbb, erősebb hajért.

Densi-Solutions Hajdúsító balzsam - termékkép

Densi-Solutions
Hajdúsító balzsam

A sűrűbb, erősebb hajért.

go to top