OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

4 jótanács férfiaknak hajhullás ellen

Az öröklött hajhullás különböző erősségű lehet, bármely életkorban. Drámai hatása lehet az önbizalomra főként, ha fiatalkorban vagy ha olyankor jelentkezik, amikor egyéb stresszforrásokkal is szembe kell nézni.

4 jótanács férfiaknak hajhullás ellen

A "Férfias kopaszodás" a hormonokkal áll összefüggésben és elsősorban a homlokon és a fejtetőn jelentkezik, és nőknél is előfordul*. A hajhullást egyéb okok is kiválthatják, amelyek lehetnek szezonálisak is, de kiválthatja extrém stressz vagy az általános egészségi állapot is. Ezért ajánlott megismerni a hajhullás okait, mielőtt a különböző kezelési lehetőségeket tanulmányozná. Első lépésben megkérdezheti a gyógyszerészét. Az alábbi négy tanács segíthet ennek a nyomasztó problémának a csökkentésében minden típusú hajhullás esetén:

1. Táplálja a hajhagymáit


A kiegyensúlyozott étrend és a jól működő endokrin rendszer alapvető fontosságú a hajhagymák egészséges működéséhez. Dr. Bergfeld ** hajegészségügyi-szakértő rámutat, hogy a proteinek elősegítik a haj sejtnövekedését akárcsak az izmok esetén, edzés után. A tojás kiváló fehérje és létfontosságú B-vitamin forrás. A vas és a cink egyaránt fontosak az egészséges fejbőrhöz, fontolja meg ezek kiegészítő szedését.

2. Kímélje a fejbőrét


A túl gyakori samponos hajmosás és a hajfestés károsíthatja a hajhagymákat, a meglévő hajat gyengítheti és törékennyé teheti. Soha ne fésülje ki a haját, ha az nedves és próbálja nem húzni! Hajszárításkor válasszon hideg levegőt a károsodások megelőzése érdekében, és ne tegye ki a fejbőrt túlzott napsütésnek sem, mert ez kiszáríthatja!

3. Aludjon többet


Számos klinikai vizsgálat, köztük egy a Belgravia Központ által végzett is, kimutatta, hogy az alváshiány kiválthatja vagy gyorsíthatja a hajhullást. Az alvás regenerálja az egész szervezetet, és elengedhetetlen az immunrendszer erősítésének, a hormonális egyensúly, az állóképesség növeléséhez valamint a stressz leküzdésében.

4. Kevesebb stressz


Minél többet szorong, annál rosszabbá válik az általános egészségi állapota és a fejbőr állapota is. Többen is aggódnak amiatt, hogy vajon a partnerük továbbra is szeretni fogja-e őket; egyesek társadalmilag visszahúzódóbbá válnak. Ne szenvedjen csendben! Beszéljen szeretteivel a problémáról vagy lépjen be egy online csoportba.
*Trichológiai Intézet **Megjelent a Medical Daily-ben

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

Aminexil Clinical 5 - hajhullás ellen férfiaknak

Aminexil Clinical 5 - hajhullás ellen férfiaknak

Energiát adó sampon

Energiát adó sampon

( 123 vélemény alapján )

ENERGIÁT ADÓ HAJERŐSÍTŐ BALZSAM

ENERGIÁT ADÓ HAJERŐSÍTŐ BALZSAM

( 57 vélemény alapján )

Densi-Solutions Hajsűrűség fokozó koncentrátum - termékkép

Densi-Solutions
Hajsűrűség fokozó koncentrátum

A sűrűbb, erősebb hajért.

( 4 vélemény alapján )

Densi-Solutions Hajdúsító sampon - termékkép

Densi-Solutions
Hajdúsító sampon

A sűrűbb, erősebb hajért.

( 3 vélemény alapján )

Densi-Solutions Hajdúsító balzsam - termékkép

Densi-Solutions
Hajdúsító balzsam

A sűrűbb, erősebb hajért.

( 3 vélemény alapján )

go to top