OK

OK 
Mégsem

Köszönjük

Bezárás

4 jótanács férfiaknak hajhullás ellen

 • KEDVENCEM

Az öröklött hajhullás különböző erősségű lehet, bármely életkorban. Drámai hatása lehet az önbizalomra főként, ha fiatalkorban vagy ha olyankor jelentkezik, amikor egyéb stresszforrásokkal is szembe kell nézni.

4 jótanács férfiaknak hajhullás ellen

A "Férfias kopaszodás" a hormonokkal áll összefüggésben és elsősorban a homlokon és a fejtetőn jelentkezik, és nőknél is előfordul*. A hajhullást egyéb okok is kiválthatják, amelyek lehetnek szezonálisak is, de kiválthatja extrém stressz vagy az általános egészségi állapot is. Ezért ajánlott megismerni a hajhullás okait, mielőtt a különböző kezelési lehetőségeket tanulmányozná. Első lépésben megkérdezheti a gyógyszerészét. Az alábbi négy tanács segíthet ennek a nyomasztó problémának a csökkentésében minden típusú hajhullás esetén:

1. Táplálja a hajhagymáit


A kiegyensúlyozott étrend és a jól működő endokrin rendszer alapvető fontosságú a hajhagymák egészséges működéséhez. Dr. Bergfeld ** hajegészségügyi-szakértő rámutat, hogy a proteinek elősegítik a haj sejtnövekedését akárcsak az izmok esetén, edzés után. A tojás kiváló fehérje és létfontosságú B-vitamin forrás. A vas és a cink egyaránt fontosak az egészséges fejbőrhöz, fontolja meg ezek kiegészítő szedését.

2. Kímélje a fejbőrét


A túl gyakori samponos hajmosás és a hajfestés károsíthatja a hajhagymákat, a meglévő hajat gyengítheti és törékennyé teheti. Soha ne fésülje ki a haját, ha az nedves és próbálja nem húzni! Hajszárításkor válasszon hideg levegőt a károsodások megelőzése érdekében, és ne tegye ki a fejbőrt túlzott napsütésnek sem, mert ez kiszáríthatja!

3. Aludjon többet


Számos klinikai vizsgálat, köztük egy a Belgravia Központ által végzett is, kimutatta, hogy az alváshiány kiválthatja vagy gyorsíthatja a hajhullást. Az alvás regenerálja az egész szervezetet, és elengedhetetlen az immunrendszer erősítésének, a hormonális egyensúly, az állóképesség növeléséhez valamint a stressz leküzdésében.

4. Kevesebb stressz


Minél többet szorong, annál rosszabbá válik az általános egészségi állapota és a fejbőr állapota is. Többen is aggódnak amiatt, hogy vajon a partnerük továbbra is szeretni fogja-e őket; egyesek társadalmilag visszahúzódóbbá válnak. Ne szenvedjen csendben! Beszéljen szeretteivel a problémáról vagy lépjen be egy online csoportba.
*Trichológiai Intézet **Megjelent a Medical Daily-ben

Ikonikus termékeink

 • AMINEXIL CLINICAL 5 - FÉRFIAKNAK
 • BESTSELLER

  ENERGIZÁLÓ sampon - A hajhullás elleni program kiegészítő terméke
 • Legolvasottabb

  A korpásodás különböző típusai

  Hajápolás

  A korpásodás különböző típusai

  Ha a korpásodás minden igyekezete ellenére sem múlik, akkor ideje megváltoztatnia a kezelését! Elmondjuk, hogyan kezelje a száraz és zsíros korpát, valamint elmagyarázzuk a kettő közötti különbséget.

  olvassa el a cikket

  Hajápolás

  Szakértőink tippjei: hogyan harcoljunk a hajhullás ellen

  Hajunk, a bőrünkhöz hasonlóan védőfunkciót lát el, véd a környezeti ártalmakkal szemben. Továbbá fontos meghatározója mindennapi megjelenésünknek, hiszen az egészséges, dús hajzat önbizalmat is ad viselőjének. Ezért kiemelten fontos, hogy megfelelően ápoljuk hajunkat. Amikor azt tapasztaljuk, hogy az átlagosnál több hajszál jelenik meg a mosdóban, ruháinkon vagy a padlón, akkor valamiféle változás zajlik a szervezetünkben, így első lépésként mindenképpen fel kell tárnunk ennek okait.

  olvassa el a cikket

  go to top