OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

4 élethelyzet, amikor a bőre kicsúszhat az irányítása alól

Ha tudja, hogy a bőre mikor hajlamosabb a bőrhibák megjelenésére és a pattanásosságra, az segíthet Önnek megelőző lépéseket tenni ezek csökkentésére. Olvassa el melyek a leggyakoribb pattanásokat kiváltó okok!

4 élethelyzet, amikor a bőre kicsúszhat az irányítása alól

1. A hormonok

Nem újdonság, hogy a pattanásos bőr komoly gondot jelent tinédzserkorban, amikor a hormonok, mint a tesztoszteron túlzott faggyútermelést okoznak. Sajnos a problémás bőr nem szűnik meg a tinédzserkorral: és gyakran előfordul 25 év feletti nőknél is, leginkább a havi ciklussal összefüggésben. Egy Franciaországi tanulmány kimutatta, hogy a nők 78% számolt be arról, hogy a bőre hajlamosabb a pattanásokra a menzeszt megelőző időszakban.

2. A napsütés

Kicsit meglepő, de a test faggyúszintje növekszik, ha UV-sugárzásnak van kitéve, nem pedig kiszárad, ahogyan azt gondolhatnánk! Míg a természetesen zsíros bőr átmenetileg megnyugodhat a napsütés hatására, az epidermisz elkezd zsugorodni, amikor már nem éri napfény. Ennek eredményeként pedig a faggyútermelés megnövekszik, ami bőrhibákat és pattanásokat okozhat.

Persze az UV-sugárzás nem az egyetlen dolog, amire vigyáznunk kell nyaraláskor! Ha a bőre hőmérséklete nő, akkor a bőr faggyúszintje is: tulajdonképpen tanulmányok bizonyítják, hogy a faggyútermelés minden Celsius fokkal 10%-kal nő.

3. A környezetszennyezés

A környezetszennyezés bőrre gyakorolt hatásainak tanulmányozása érdekében a L'Oréal Kutatás 2 klinikai vizsgálatot folytatott, olyan régiókban, ahol köztudottan magas a környezetszennyezés: egyiket Mexikóban, másikat pedig Kínában. Nem meglepő módon az eredmények azt mutatták, hogy a szennyezett környezet nagyon rossz hatást gyakorol a bőrre, ami kevésbé hidratált és hajlamosabb a pattanásokra.

4. Stresszes pillanatok

A környezetszennyezés, az UV-sugárzás, egy szakítás vagy veszekedés miatti alváshiány, a stressz – akár látható vagy láthatatlan – hatása igencsak érezékelhető a bőrön. Tény, hogy egy francia tanulmány nemrég kimutatta, hogy a stressz a pattanások kialakulásának 50%-ban játszik szerepet.

A stressz és az aggódás az alvási ciklusra is negatív hatással lehet, ami pedig az immunrendszerre és a test hormonszintjeire hathat. Továbbá, a stressz miatti rossz alvás ronthatja a pattanásos bőr állapotát, gyulladást gerjesztve a bőrben. Lépéseket tenni a jobb alvás érdekében, nem csak az üde arcbőrért fontos, hanem az általános jólét szempontjából is. Legyen ez fontos az Ön számára is és ne habozzon felkeresni egy szakembert, ha úgy érzi, hogy szükséges!

Ikonikus termékeink

 • 3in1 Micellás arclemosó problémás bőrre - termékkép
 • Legolvasottabb

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  Életpillanatok

  A SLOW ÂGE termékcsalád két új taggal bővült. Ismerkedjen meg velük!

  A Slow Âge termékcsalád születése mögött az életvitel és azzal együtt az öregedés jelei lelassításának gondolata áll. A termékcsalád most két új taggal bővült: a Slow Âge nappali arckrémmel és a Slow Âge szemkörnyékápolóval. Mindkét termék segít felvenni a harcot az exposome-mal, azaz a bőrre károsan ható belső és külső hatások összességével.

  olvassa el a cikket

  Hogyan ápolja problémás bőrét?

  Életpillanatok

  Hogyan ápolja problémás bőrét?

  Az arcbőr egy rendkívül érzékeny része az emberi szervezetnek. Szinte minden meglátszódik rajta. Befolyásolják fiziológiás és hormonális folyamatok, étkezési szokások, az illető életvitele és nem utolsó sorban pszichológiai tényezők. Ez utóbbiak közül legfontosabbak a stressz és az önbizalom.

  olvassa el a cikket

  go to top