OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

4 élethelyzet, amikor a bőre kicsúszhat az irányítása alól

Ha tudja, hogy a bőre mikor hajlamosabb a bőrhibák megjelenésére és a pattanásosságra, az segíthet Önnek megelőző lépéseket tenni ezek csökkentésére. Olvassa el melyek a leggyakoribb pattanásokat kiváltó okok!

4 élethelyzet, amikor a bőre kicsúszhat az irányítása alól

1. A hormonok

Nem újdonság, hogy a pattanásos bőr komoly gondot jelent tinédzserkorban, amikor a hormonok, mint a tesztoszteron túlzott faggyútermelést okoznak. Sajnos a problémás bőr nem szűnik meg a tinédzserkorral: és gyakran előfordul 25 év feletti nőknél is, leginkább a havi ciklussal összefüggésben. Egy Franciaországi tanulmány kimutatta, hogy a nők 78% számolt be arról, hogy a bőre hajlamosabb a pattanásokra a menzeszt megelőző időszakban.

2. A napsütés

Kicsit meglepő, de a test faggyúszintje növekszik, ha UV-sugárzásnak van kitéve, nem pedig kiszárad, ahogyan azt gondolhatnánk! Míg a természetesen zsíros bőr átmenetileg megnyugodhat a napsütés hatására, az epidermisz elkezd zsugorodni, amikor már nem éri napfény. Ennek eredményeként pedig a faggyútermelés megnövekszik, ami bőrhibákat és pattanásokat okozhat.

Persze az UV-sugárzás nem az egyetlen dolog, amire vigyáznunk kell nyaraláskor! Ha a bőre hőmérséklete nő, akkor a bőr faggyúszintje is: tulajdonképpen tanulmányok bizonyítják, hogy a faggyútermelés minden Celsius fokkal 10%-kal nő.

3. A környezetszennyezés

A környezetszennyezés bőrre gyakorolt hatásainak tanulmányozása érdekében a L'Oréal Kutatás 2 klinikai vizsgálatot folytatott, olyan régiókban, ahol köztudottan magas a környezetszennyezés: egyiket Mexikóban, másikat pedig Kínában. Nem meglepő módon az eredmények azt mutatták, hogy a szennyezett környezet nagyon rossz hatást gyakorol a bőrre, ami kevésbé hidratált és hajlamosabb a pattanásokra.

4. Stresszes pillanatok

A környezetszennyezés, az UV-sugárzás, egy szakítás vagy veszekedés miatti alváshiány, a stressz – akár látható vagy láthatatlan – hatása igencsak érezékelhető a bőrön. Tény, hogy egy francia tanulmány nemrég kimutatta, hogy a stressz a pattanások kialakulásának 50%-ban játszik szerepet.

A stressz és az aggódás az alvási ciklusra is negatív hatással lehet, ami pedig az immunrendszerre és a test hormonszintjeire hathat. Továbbá, a stressz miatti rossz alvás ronthatja a pattanásos bőr állapotát, gyulladást gerjesztve a bőrben. Lépéseket tenni a jobb alvás érdekében, nem csak az üde arcbőrért fontos, hanem az általános jólét szempontjából is. Legyen ez fontos az Ön számára is és ne habozzon felkeresni egy szakembert, ha úgy érzi, hogy szükséges!

A Szerkesztőség

Ikonikus termékeink

PROBIO-BHA<br />BŐRHIBÁK<br />ELLENI SZÉRUM

PROBIO-BHA
BŐRHIBÁK
ELLENI SZÉRUM

A hormonális akné okozta pattanások ellen.

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,<br />HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

KETTŐS HATÁSÚ, KORRIGÁLÓ,
HIDRATÁLÓ ARCÁPOLÓ

( 654 vélemény alapján )

UV-CLEAR

UV-CLEAR

( 2 vélemény alapján )

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel - S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

S.O.S. Pattanások elleni célzott ápoló, kénnel

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

3-IN-1 ARCTISZTÍTÓ-BŐRRADÍR-MASZK

Többféleképpen használható formula zsíros, pattanásokra hajlamos bőrre

go to top