OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

3 egészséges tanács stresszes bőrhöz

Túlterheltnek érzi magát és ez kezd meglátszani a bőrén? Megvan az Ön számára a megoldásunk!

3 egészséges tanács stresszes bőrhöz

Ha ma csak három dolgot tesz, akkor ezek a stressz elleni gyakorlatok legyenek azok! Nem kell rájuk szánni külön időt vagy pénzt, csak egy kis erőfeszítést! Bízzon bennünk, az eredmények megérik!

Gondoljon magára is!

Nincs egyetlen elvesztegethető szabad perce sem? Megértjük! Ugyanakkor a gyors életvitel nem jelent feltétlenül rossz életvitelt! A smink lemosása egy hosszú munkanap után, egy pihentető forró zuhany vagy pezsgőfürdő esetleg egy kényeztető hidratáló testápoló felvitele ugyanolyan fontos, mint odafigyelni az étrendjére és a testmozgásra! Elvégre is a bőre és Ön is megérdemlik!

Gyors az életvitele? Lépjen a fékre!


Ha úgy érzi, hogy az élete 100 km/ órával pörög a hét öt napján? Itt az ideje, hogy a fékre lépjen - és nem csak hétvégén! Legalább hetente egy este, próbáljon olyan tevékenységet szervezni, ami várakozással tölti el (nem is beszélve, arról, hogy ez arra is készteti, hogy időben eljöjjön a munkahelyéről)! Egy művészeti kiállítás, találkozás a barátokkal, moziba menni egyedül vagy barátokkal: mindegy, hogy kedveli a társaságot vagy sem, ne feledje, hogy egy kis kikapcsolódás csakis előnyös lehet az Ön számára hosszú távon! Ha úgy él, hogy mindig a hétvégéket várja, akkor a vasárnap este Önre törő aggodalmak csak még nagyobb stresszt okozhatnak. Ezért elengedhetetlen az egészséges magánélet és munka közötti egyensúly szempontjából, hogy hét közben is szánjon egy kis időt önmagára!

Vigyázzon a számítógép nyakra!

Úgy érzi, hogy egy kicsit túl gyakran néz rá az okostelefonjára? Kissé megdöbbentő módon, egy friss tanulmány, amely a fiatal felnőttek okostelefon-használatát vizsgálta, azt állapította meg, hogy egy nap alatt akár 85-ször is megnézték a telefonjukat - majdnem ötször egy óra leforgása alatt! A tanulmány* továbbá azt is kimutatta, hogy majdnem kétszer annyi időt töltünk az okostelefonunkon, mint gondoljuk – ez azért aggasztó! Mindannyian beleestünk a közösségi oldalak pörgetése és frissítése ördögi körébe, a túlzott okostelefon használat pedig megzavarhatja az alvási szokásainkat, így a bőr fáradtnak és kimerültek látszódhat. Mi több, a nyak ráncait súlyosbítja az állandó lefelé nézés, ami a rettegett "számítógép nyak"-hoz is vezethet. Ezen felül, a túlzott okostelefon használattól még túlterheltebbnek érezhetjük magunkat - különösen igaz ez azoknál, akik már amúgy is az egész napot a számítógép előtt ülve töltik az irodában. Ha ezek Önre is igazak, próbálja meg korlátozni az interneten töltött időt: a közösségi médiákra vonatkozó lekapcsolási időpont bevezetése egy tudatos lépés lehet a stressz oldása felé.

* Andrews S, Ellis DA, Shaw H, Piwek L (2015) Az önbeszámolón túl: Eszköz a becsült és valós okostelefon használat összehasonlításához. PLoS ONE 10(10): e0139004. doi:10.1371/journal.pone.0139004

go to top