OK

OK Mégsem

Köszönjük

Bezárás

3 alkalom, amikor a férfiaknak hidratáló arckrémre van szükségük

A bőr hidratáltságának megőrzése fontos annak hosszú távú egészsége érdekében. Íme három alkalom, amikor a férfiak bőrének szüksége lehet egy hatékony hidratáló arckrémre!

3 alkalom, amikor a férfiaknak hidratáló arckrémre van szükségük

Edzés után

Köztudott, hogy a testünk minden nap vizet veszít. Azonban az "érzékelhetetlen vízveszteség" – a légzés és izzadás révén bekövetkező vízveszteség - a napi 500 ml-től akár a 10 l mennyiséget is elérheti, a végzett mozgás intenzitásától függően.[1]Izzadáskor a víz mellett olyan esszenciális ásványi anyagokat és sókat is veszítünk, mint például a nátrium vagy réz.[2]


Tudományos kutatások kimutatták, hogy a férfiaknak több vízre van szükségük, mint a nőknek, hogy kompenzálják az erőteljesebb izzadást.[3] Ez pedig azt jelenti, hogy a hidratáltság nem csak a fizikai teljesítmény javításához elengedhetetlen, hanem a férfiak bőrének egyedi igényeinek szempontjából is.[4] Ha edzés után azonnal szeretné felfrissíteni a bőrét, válasszon hűsítő, gél textúrájú hidratálót, amellyel zsíros vagy elnehezítő érzés nélkül hidratálhatja a bőrét!

Zsúfolt terekben


A zsúfolt tömegközlekedés vagy a túl meleg levegő az irodában csak fokozza az izzadást. Viszont a túlzott légkondicionálás, a belső hőmérséklet ingadozása szárazzá és vízhiányossá teheti a bőrt. És ahogy említettük, az izzadás nem csak szárazzá teszi a bőrt, hanem annak ásványi anyag szintjét is csökkenti. Ezek a nyomelemek alapvető fontosságúak az egészséges bőr működéséért, ezért válasszon olyan hidratáló arckrémet, amely tartalmazza az ásványianyag-veszteség elleni, szükséges összetevőket!

Szélsőséges téli és nyári hőmérséklet esetén

Végezetül pedig fontos, hogy bőrét egész évben, megfelelően hidratálja. Sokan érzik a bőrüket szárazabbnak nyáron, amikor a szárazság és a forró levegő hatása összeadódik. Csakúgy, mint télen, amikor a hideg, száraz, szeles időjárás felborítja a bőr védelmi funkcióit, a vér távozik a dermiszből, a víz a bőrből - ez a folyamat transzepidermális vízvesztésként ismert.

Hogy elkerülje a szélsőséges hőmérséklethez kapcsolódó negatív hatásokat, fontos, hogy megtartsa a bőr állandó vízszintjét. Egy hidratáló arckrém segít megelőzni a szélsőséges meleg vagy hideg okozta vízveszteséget, lehetővé téve a bőr számára, hogy továbbra is ellássa védő funkcióját. Minél erősebb a bőr védőrétege, annál kisebb a vízvesztesége, amely lassítja a kiszáradás folyamatát.

[1] Gisolfi, C. ‘Water Requirements During Exercise in the Heat’ in Applications for Military Personnel in Field Operations (1993) [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK236237/]
[2] Chinevere, T.D. et al, ‘Effect of heat acclimation on sweat minerals’ in Medicine and science in sports and exercise 40.5 (2008) pp. 886-891 [Accessible at:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18408609]
[3] Institute of Medicine (US) Committee on Military Nutrition Research; Marriott BM, editor.Washington (DC):. 1993. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK236237/)
[4] Maughan, R.J. ‘Fluid and electrolyte loss and replacement in exercise’. 1991. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1895359)

A Szerkesztőség

go to top