ÚJTovábbi információkért és a süti beállítások módosításáértkattintson ide.

Ezen webhely böngészésével Ön elfogadja a sütik (cookie-k) használatát, annak érdekében, hogy érdeklődésére szabott reklámokat kínáljunk, látogatási statisztikákat készítsünk és megkönnyítsük a közösségi oldalakon történő információ-megosztást.

Close

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Gombakrémleves

Próbálja ki Jamie Oliver Food Tube csatornájáról az ínycsiklandó gombakrémlevest!

  • 6 fő részére
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Nehézség: nagyon könnyű

Hozzávalók

  • 600 g többféle gomba
  • 1 hagyma
  • 2 zellerszár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy kevés petrezselyem
  • egy kevés kakukkfű
  • olívaolaj
  • 1.5 liter bio csirke- vagy zöldségleves alaplé
  • 75 ml főzőtejszín
  • 6 szelet ciabatta
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés

1. Dörzsölje tisztára a gombákat, majd szeletelje vékony szeletekre.

2. Hámozza meg és vágja apróra a hagymát, a zellert és a fokhagymát, majd aprítsa fel a petrezselymet és a kakukkfüvet is.

3. Melegítsen fel egy kevés olívaolajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Adja hozzá a hagymát, a zellert, a fokhagymát, a petrezselymet, a kakukkfűvet és a gombát, majd dobja rá a fedőt és főzze addig, amíg megpuhul.

4. Tegyen félre 4 evőkanál gombát későbbre.

5. Öntse a leves alaplét a serpenyőbe, és közepes lángon forralja fel, majd vegye le a hőfokot és főzze még 15 percig.

6. Ízlés szerint ízesítse egy kevés tengeri sóval és borssal, majd egyszerűen turmixolja simára!

7. Öntse hozzá a tejszínt, még egyszer forralja fel, majd vegye le a tűzhelyről.

8. Pirítsa meg a ciabattát egy serpenyőben, majd a öntse rá a félretett gomba nagy részét és csepegtessen rá néhány csepp extra szűz olívaolajat.

9. Szedje a levest tányérokba, díszítse az apróra vágott petrezselyemmel és a maradék gombával, és tálalja a pirított ciabattával

Ikonikus termékeink

go to top